В Києві фінішував польсько-український марафон «Пробігом на Майдан»

2111201421 листопада 2014 року з нагоди Дня Гідності та Свободи України в Києві фінішував марафон «Пробігом на Майдан».

Пробіг стартував у Варшаві. Участь у ньому взяли відомі польські громадські діячі, журналісти, спортсмени та політики. У столиці України фінальна частина марафону проходила за маршрутом від станції метро «Політехнічний інститут» через проспект Перемоги і бульвар Тараса Шевченка до Хрещатика та Майдану Незалежності.

Метою зазначеного заходу є привернення уваги європейської спільноти до подій в Україні, вираження солідарності з Українським народом, а також протест проти військових дій на Сході України.

«Ми бачимо знак поваги у людей, які пробігли величезну відстань від Варшави до Києва. Вони казали, що перейдуть від слів до діла, і вони це зробили. За що велика подяка нашому братському народу», – зазначив Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов, вітаючи учасників марафону.

«Я хочу зазначити для наших польських друзів та побратимів, що українці будуть так само поважати братський народ і так само переходити від слів до діла», – наголосив Дмитро Булатов.

Міністр висловив подяку всім, хто прийшов на Майдан вшанувати людей, які віддали своє життя за Україну і за її європейське майбутнє.

Учасники марафону біля Пам’ятного Хреста вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні.

Posted in Новини | Leave a comment