Нардеп Палатний: Щоб мати олімпійських чемпіонів, держава повинна спочатку подбати про масовий спорт

palatnyyУ держбюджеті на 2016 рік на підготовку до Олімпіади було виділено достатньо грошей, однак на масовий спорт держава не виділила ні копійки, заявив народний депутат від БПП Артур Палатний.

Результати виступу українських спортсменів на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро є наслідком занепаду в масовому спорті в Україні, який не підтримується державою.

Про це заявив народний депутат від Блоку Петра Порошенка, голова комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму у Верховній Раді VII скликання Артур Палатний, повідомляє прес-служба політика.

Нардеп зазначив, що в бюджеті 2016 року Україна виділила 249 млн грн. на підготовку і участь українських спортсменів в Олімпійських іграх, а за розмірами преміальних за олімпійські медалі є одним з лідерів в світі.

“З мотивацією у спортсменів було все нормально. Очевидно, причини їх невдалих виступів насправді інші. Це застаріла інфраструктура та спортивні бази, через що наші атлети часто змушені тренуватися за кордоном, боротьба за крісла в спортивних федераціях, яка будується на інтригах і корупції, але не враховує відсутність спортивних результатів в майбутньому. Ну і, нарешті, ще одна серйозна проблема – перехід українських олімпійців під прапори інших держав “, – заявив він.
При цьому основною проблемою, на думку Палатного, є хронічне недофінансування державою дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ).

“ДЮСШ – це фундамент олімпійської підготовки та майбутніх спортивних досягнень. Щоб мати олімпійських чемпіонів, держава повинна спочатку подбати про масовий спорт. Після передачі фінансування ДЮСШ на місцевий рівень ця проблема набула загрозливого характеру – тільки в 2015 році було скорочено 83 спортивні школи”, – заявив він.
Нардеп зазначив, що в результаті близько 30 тис. Дітей втратили можливість займатися спортом.

“У цьому році на масовий спорт держава не виділила ні копійки, а неодноразові прохання і пропозиції членів профільного комітету з цільовим субвенціях безапеляційно блокуються Міністерством фінансів України”, – підсумував Палатний.

Українські спортсмени показали найскромніший результат за всю історію участі в літніх Олімпійських іграх під прапором незалежної держави, зайнявши 31-е місце в загальному медальному заліку з двома золотими, п’ятьма срібними і чотирма бронзовими медалями. У Ріо-де-Жанейро українська делегація була найменш численною за всю історію – 206 атлетів.

gordonua.com

Posted in Новини | Leave a comment