IAAF дискваліфікувала сімох українських атлетів за яких ФЛАУ отримала 170 тисяч доларів від ВФЛА

288389Федерація світової легкої атлетики заборонила 4027 російським спортсменам виступати на міжнародних змаганнях в період дискваліфікації Всеросійської федерації легкої атлетики.

Відповідний список оприлюднений на сайті федерації.

У “чорному списку” опинились також і лідери збірної Росії – чемпіонка зі стрибків з жердиною Олена Ісінбаєва, Катерина Конєва, що спеціалізується в потрійному стрибку, лідер зі стрибків у довжину Дарина Клішина і Анна Чичерова, яка виступає в стрибках у висоту, а також бігун на дистанції з бар’єрами Сергій Шубєнков.

Крім того, у списку згадуються атлети, які опинилися в центрі допінгових скандалів: в спортивній ходьбі – Валерій Борчин, Сергій Кірдяпкін, Ольга Каніськіна, Сергій Бакулін, Володимир Канайкин, а також у бігу – Лілія Шобухова і Євгенія Золотова.

Українські легкоатлети Віра Ребрик, Рустем Дремджі, Олексій Сокірський, Валерія Мара, Руслан Перестюк, Євген Семененко та Альона Бєлякова, за перехід до ВФЛА яких ФЛАУ отримала 170 тисяч доларів, також увійшли до списку та не зможуть представляти ВФЛА на міжнародних змаганнях.

Список призначений для організаторів легоатлетичних турнірів і не є повним, тобто насправді під заборону потрапили більше спортсменів.

Як відомо, у листопаді 2015 року IAAF відсторонила Всеросійську федерацію легкої атлетики від міжнародних змагань на невизначений термін через допінговий скандал.

За метеріалами 24tv.ua

Posted in Новини | Leave a comment