Рим обрано містом-господарем командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби

iaaf_race_walkТаке рішення було прийняте Радою ІААФ 7 січня шляхом електронного голосування. Турнір відбудеться 7-8 травня 2016 року.

Крім столиці Італії на проведення командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби претендували Київ, а також Ґуаякіль (Еквадор) і Монтеррей (Мексика).

Нагадаємо, що командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби мав відбутися у Росії, проте низка скандалів призвела до того, що в ІААФ було прийняте рішення змінити місце проведення змагань.

«Вперше в історії ІААФ змагання такого рівня, менше ніж за рік до їх проведення, були перенесені з однієї країну в іншу. У надзвичайно короткі строки міста-претенденти подавали свої заявки, серед яких була і українська. Боротьба за право приймати командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби була надзвичайно запеклою, – розповів генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь. – Ми раді за наших італійських друзів і щиро їх вітаємо з цією перемогою. Віримо, що у травні, у Римі, українські скороходи гідно представлять нашу країну і, як і два роки тому на Кубку світу зі спортивної ходьби у Тайцані, будуть серед лідерів у своїх дисциплінах.

У свою чергу, Україна і надалі боротиметься за право проведення змагань світового і європейського рівня. У нас є підтримка, ми у найвищому ешелоні – і це вселяє оптимізм і додає сили для подальшої роботи».

За Рим віддали голоси дев’ять членів Ради ІААФ. По чотири голоси отримали Київ і Ґуаякіль, Монтеррей – два.

Командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби відбудеться вперше саме у 2016 році. До цього змагання мали назву «Кубок світу зі спортивної ходьби». Новий турнір, як і попередній, проводитиметься один раз на два роки.

Переможцями останнього в історії Кубка світу стали Руслан Дмитренко (спортивна ходьба на 20 км) і чоловіча збірна України зі спортивної ходьби на 20 км. На дистанції 50 км українці у командному заліку виграли срібні медалі.

Posted in Новини | Leave a comment