Росія відсторонена від участі в міжнародних змаганнях та позбавлена двох світових форумів

vfla13 листопада в режимі телеконференції під головуванням президента Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій Себастіяна Кое відбулося засідання Ради IAAF. За його підсумками було тимчасово призупинено членство в IAAF Всеросійської федерації легкої атлетики.

З 24-х членів Ради, які взяли участь в засіданні, 22 проголосували за санкції, 1 – проти, представник Росії участі в голосуванні брати не міг через конфлікт інтересів. Як наслідок:

– Російські легкоатлети та персонал, який їх обслуговує, не зможуть брати участь в міжнародних змаганнях, можливо, включаючи Олімпійські ігри-2016. Рада призначила Комісію, яка до наступного засідання 26 листопада проведе розслідування та винесе остаточний вердикт, в тому числі і термін дії рішення та умови його припинення;

– Росія не прийматиме у 2016 році Кубок світу зі спортивної ходьби та чемпіонаті світу серед юніорів, які мали відбутися, відповідно, у Чебоксарах та Казані. Про нове місце проведення цих змагань або ж про їх скасування IAAF намагатиметься повідомити якомога швидше;

– Тимчасове призупинення членства ВФЛА в IAAF не забороняє російським легкоатлетам брати участь у внутрішніх змаганнях;

– Тимчасове призупинення членства ВФЛА в IAAF не позбавляє російських легкоатлетів обов’язків дотримуватися антидопінгових правил IAAF, в тому числі вони будуть зобов’язані здавати позазмагальні допінг-тести.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment