Сергій Глущенко: «В Україні за останні три роки майже на 2 мільйони зросла кількість людей, які займаються різними формами фізичної культури та спорту»

В Україні за останні три роки збільшилося майже на 2 мільйони кількість людей, які займаються різними формами фізичної культури та спорту. Про це повідомив перший заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко під час прес-конференції в “Укрінформі”.

“Ще в 2010 році таких людей налічувалося трохи більше 4 мільйонів, а сьогодні вже до активного і здорового способу життя залучено близько 6 мільйонів українців. Це позитивна тенденція, але все рівно цього дуже мало, адже 6 мільйонів – це всього лише 13,5% наших громадян. У скандинавських країнах цей показник дорівнює 85% , тому нам є на кого рівнятися”, – зауважив перший заступник Міністра.

Сергій Глущенко підкреслив: для того, щоб люди займалися спортом і ламали власну психологію, потрібно створювати умови для занять фізичною культурою і спортом безпосередньо там, де люди живуть і працюють.

За словами першого заступника Міністра, на сьогодні в нашій країні функціонує близько 900 дитячих клубів за місцем проживання, де спортом займаються близько 100 тисяч дітей. Крім цього, сьогодні в Україні налічується майже 15 тисяч організацій, які проводять фізкультурно-оздоровчу роботу в режимі робочого дня і у вільний від роботи час.

“Це нова мода, яка дійсно сьогодні стає пріоритетною для того підприємця, який не на словах піклується про здоров’я своїх співробітників”, – наголосив Сергій Глущенко.

Перший заступник Міністра зазначив, що в рамках Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, яку Верховна Рада вже прийняла у першому читанні, планується будівництво спортивної інфраструктури: багатофункціональних майданчиків, спортивно-оздоровчих комплексів, басейнів, льодових арен тощо.

На думку Сергія Глущенка, сьогодні важливо, що в спортивні федерації приходять люди, які щиро хочуть розвивати вид спорту, і що найголовніше, – не тільки за рахунок державних грошей, а за рахунок власних коштів або залучених коштів спонсорів.

Перший заступник Міністра повідомив, що за гроші інвесторів у київському парку Дружби народів був збудований унікальний за своїми функціональними характеристиками перший в Україні екстрим-парк, де молодь може займатися сучасними адреналіновими видами спорту. На території парку регулярно проходять різні фестивалі, які збирають по 30-40 тисяч молодих людей.

“Там немає місця тютюну і алкоголю, під відкритим небом в екологічно чистій зоні наша молодь з ранку і до пізнього вечора має можливість займатися фізичною культурою і спортом”, – наголосив Сергій Глущенко.

За словами першого заступника Міністра, порівняно з 2010 роком зросла кількість спортивних майданчиків зі штучним покриттям (розміри 42х22 ) майже на 400 одиниць, і на сьогоднішній день в Україні налічується більше ніж півтори тисячі таких майданчиків, де можна грати і в футбол, і волейбол , і бадмінтон, і баскетбол тощо.

Posted in Новини | Leave a comment