Сергій Копанайко: «7,80 – непогано для початку сезону»

22 грудня у Києві в легкоатлетичному манежі міської ШВСМ стартував командний чемпіонат міста у приміщенні.

Він є відбірковим до збірної столиці для участі в командному чемпіонаті України, який наприкінці січня відбудеться в Запоріжжі. А для кандидатів до національної збірної це ще й перша перевірка готовності до зимового сезону, головним стартом якого є березневий чемпіонат світу у приміщенні, який відбудеться в Портленді (США).

У перший день столичної першості в манежі на Березняках «засвітилася» ціла низка елітних атлетів. Дехто – Аліна Фьодорова, Наталія Лупу, Сергій Смелик – прийшли потренуватися на подивитися змагання. А дехто вже зробив перший старт під дахом. Гостя з Тернопільщини Наталія Стребкова (Солтан) була найкращою в бігу на 2000 м з перешкодами (6.37,00), житомирянин Роман Ярко – на 400-метрівці (50,70). А найбільша увага була прикута до бар`єрної 60-метрівки у чоловіків, де стосунки з`ясовували найкращі українські представники у цій дисципліні – Сергій Копанайко та Артем Шаматрін. У фіналі з результатом 7,80 секунди, випередивши свого головного конкурента на 4 соті, переміг Копанайко, який потім ще й виграв «факультативні» «чисті» 60 метрів (6,98).

– Чесно кажучи, задоволений результатом, – розповідає Сергій Копанайко. – Не очікував від себе такого. Розраховував з восьми секунд розпочати сезон. Але радує, що почав з 7,80. Це поруч з особистим рекордом, тому сподіваюся, що все ще попереду.

– Не зарано розпочали зимовий сезон?

– Думаю, ні, тому що в сезоні потрібно показати високий результат. Все-таки, чемпіонат світу попереду, а норматив, 7,72, потребує бігти швидко. Ще треба одну десяту скинути, а на такому рівні десяті секунди важко дістаються, тому, вважаю, не зарано.

– Тобто зиму збираєтеся провести дуже активно?

– Так, готуюся. Бар`єри це такий вид, в якому важко виступати, не змагаючись. Якщо пропускати сезон, дуже втрачаються навички. Тренування – тренуваннями, а змагання все-таки – найкраще тренування, тому вирішили виступати.

– Як провели осінь?

– Розпочали в Іллічівську, гарні збори провели, підготувалися. Наступний збір був у Португалії, де нам вдалося зробити все, що планували. І ось зараз результат не змусив чекати.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment