У столиці створили Департамент молоді та спорту

Герб міста КиєваДепутати Київради підтримали ініціативу щодо створення в структурі КМДА Департаменту молоді та спорту. За проект рішення, яким передбачено реорганізацію Департаменту освіти і науки, молоді та спорту з подальшим створенням двох окремих департаментів: Департамент освіти і науки і Департамент молоді та спорту, проголосував 81 депутат.

Реструктуризація Департаменту освіти, науки, молоді та спорту дозволить ефективніше втілювати в життя соціальні ініціативи Президента в сімейній сфері – питання сімейної політики планується передати Департаменту соціальної політики Київської міськдержадміністрації.

На Департамент молоді та спорту будуть покладені наступні завдання щодо:

– збереження мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста та розвиток резервного спорту;
– розвитку фізичної культури та масового спорту за місцем проживання населення, місцем роботи населення та у місцях масового відпочинку;
– організація та проведення міжнародних, всеукраїнських спортивно-масових заходів;
– проведення фізкультурно-оздоровчої та реабілітаційної роботи серед людей з обмеженими можливостями;
– розвитку спорту вищих досягнень;
– розвитку спортивної інфраструктури міста;
– реалізації сімейної та молодіжної політики.

«У результаті утворення Департаменту молоді та спорту у місті Києві діятиме самостійна структура, яка забезпечить злагоджену роботу місцевих органів виконавчої влади, приватних організацій, виробничих та громадських об’єднань щодо розвитку галузі фізичної культури та спорту. Крім того, у 2014 році на розвиток спортивної галузі столиці з міського бюджету планується виділити 150 мільйонів гривень», – зазначив заступник голови КМДА Віктор Корж.

Posted in Новини | Leave a comment