Ігор Жданов: Міністерство молоді та спорту не буде затверджувати правила змагань

Ігор ЖдановМіністерство молоді та спорту України знімає з себе функцію затвердження правил спортивних змагань. Про це Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявив у інтерв`ю інтернет-виданню “Главком”.

“Ми вже внесли на розгляд Верховної Ради законопроект, де чітко сказано: Національна федерація затверджує правила змагань, які повинні відповідати міжнародним правилам, а Мінмолодьспорту бере це до відома. Ухвалення цих змін буде хоч і невеликою, але реально корисною міні-реформою в галузі”, – зазначив Ігор Жданов, коментуючи цю ініціативу.

У діючій редакції закону “Про фізичну культуру і спорт”, правила спортивних змагань затверджуються центральним органом виконавчої влади, тобто Міністерством молоді та спорту.

У новій редакції цього ж закону, проект якої вже направлений до Верховної Ради, спортивні змагання на території України проводяться за правилами спортивних змагань прийнятими міжнародними федераціями з видів спорту визнаних в Україні (за умови визнання їх спортивними федераціями, що є членами міжнародних спортивних федерацій, та погодження центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури та спорту у встановленому ним порядку).

На думку Ігоря Жданова, прийняття законопроекту “Про внесення змін до статті 40 Закону України “Про фізичну культуру і спорт”, забезпечить дотримання Конституційних принципів невтручання державних органів у діяльність громадських об’єднань, зокрема спортивних федерацій, що забезпечують розвиток видів спорту, організовують та проводять фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи на території України. Також це наблизить українське законодавство до стандартів, визначених в Олімпійській хартії, Міжнародній хартії фізичного виховання та спорту, Спортивній хартії Європи.

Posted in Новини | Leave a comment