Ігор Гелетій та Валерія Зіненко виграли INTERSPORT RUN UA 2017


10 вересня у центрі Києва відбувся біговий захід INTERSPORT RUN UA 2017, що проводився вже третій рік поспіль до Дня фізкультури і спорту. Цього разу переможцями на дистанції 10 км стали атлети з Івано-Франківська Ігор Гелетій (32.01,9) та Валерія Зіненко (36.38,5).

У чоловіків протягом усієї дистанції головним конкурентом Ігоря Гелетія був Руслан Савчук з Києва. До 9-го км він зберігав однаковий темп з лідером. Але на останньому спуску Ігор випередив Руслана усього на 3 секунди. Третім з результатом 32.43,3 фінішував киянин Вадим Рогозовський.

– Якщо чесно, я не розраховував на перемогу, – поділився враженнями Ігор Гелетій. – Для мене це дуже приємний сюрприз! Я ніколи спеціально не налаштовуюся на перемогу, просто виходжу на старт і біжу, а там по дистанції вже стає зрозуміло, за що змагаєшся. Дистанція далася мені непросто, було багато гірочок, спусків, різне покриття: бруківка, асфальт. Сьогодні все чудово організовано, дуже багато людей прийшло, і по дистанції гарно підтримували. Я дуже вдячний за це! Було справжнє свято. 8 жовтня я планую бігти або 5, або 10 км під час Київського марафону.

У жінок Валерія Зіненко лідирувала на дистанції перші 2 км забігу, але далі киянки Тетяна Вилисова та Олена Бурковська наздогнали її. Близько п’яти кілометрів жінки бігли рівно, утримуючи перевагу над переслідувачками, але за три кілометри до фінішу Зіненко прискорилася, змогла відірватися від суперниць та вже не відпустила свою перемогу. Вона виграла у Олени Бурковської більше, ніж півхвилини. А Тетяна Вилисова фінішувала третьою з результатом 37.41,9.

– Я задоволена результатом, адже стала першою жінкою на фініші, – розповіла переможниця Валерія Зіненко. – Я була дуже налаштована на цей забіг. Минулого року я не потрапила до трійки найкращих, була лише четвертою на дистанції в 10 км, а сьогодні змогла перевершити себе. Моїми суперницями були дуже досвідчені спортсменки, які вже бігли і марафони, і півмарафони. Траса для мене була важкою, дуже багато поворотів, підйомів, спусків, але сьогодні мені вдалося її здолати. Думаю, що допомогла і атмосфера: всі підтримують по трасі, дуже сподобалася підтримка. Навіть сонце зовсім не заважало, було комфортно бігти.

Кожен фінішер головної дистанції (10 км) отримав пам’ятну медаль, а абсолютні переможці, Ігор та Валерія, – сертифікат на 10 000 гривень.

Окрім змагань на дистанції 10 км відбулися забіги на 5 км та 2 км. Зокрема 5-кілометрівку виграли Роман Романенко (15.03,4) та Анна Міщенко (16.45,7).

Під оплески десятків тисяч глядачів любителі бігу з усієї країни пробігли мальовничим маршрутом: історичним Хрещатиком, уздовж Європейської площі, Маріїнським парком, Арсенальною площею. Окрім змагань на індивідуальних дистанціях, відбулися і командні забіги INTERSPORT TEAMRUN 4х5 км. А також вперше в рамках INTERSPORT RUN UA пройшов яскравий сімейний забіг FAMILY RUN на дистанції 2 км, до якого долучилася рекордна кількість бігунів – 1237 учасників. FAMILY RUN разом зі своєю донькою пробігла Ірина Ліщинська – срібна призерка Олімпійських ігор у Пекіні та чемпіонату світу в Осаці. Серед відомих учасників цього разу були співачки Настя Каменських (5 км), Санта Дімопулос (5 км) та Анна Добриднєва (2 км).

Наймолодші любителі бігу взяли участь у дитячих забігах. Маленькі спортсмени пробігли 500 м і 1000 м та отримали на фініші пам’ятну медаль і подарунки від партнерів заходу.

Бігові змагання доступні кожному, незалежно від віку. Підтвердженням цього є участь у забігу 84-літнього Ерхарда Бадера з Берліну. Він став найдорослішим учасником INTERSPORT RUN UA 2017, подолавши 5 км з часом 40.17,4.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment