30 березня вручатимуть «Спортивний Оскар»

30 березня в Київському Міжнародному центрі культури і мистецтв (Жовтневий палац) відбудеться Всеукраїнська урочиста церемонія нагородження «Герої спортивного року-2012».

Організатори заходу – Національний олімпійський комітет України, Міністерство молоді та спорту України.

«Герої спортивного року» – це національний спортивний «Оскар», покликаний визначити та нагородити кращих спортсменів, тренерів, команди та фахівців з усіх видів спорту.

Під час засідання Української Академії спорту про деталі та особливості проведення цьогорічної церемонії повідомив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Нагадаємо, що Українська Академія спорту була створена за ініціативи президента НОК у 2007 році. До неї увійшли легендарні спортсмени, що завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в олімпійській історії.

Основна мета Академії – популяризація спорту, поширення олімпійських ідеалів. Протягом року її члени беруть активну участь у проведенні різноманітних благодійних та просвітницьких акціях НОКу, зокрема на них, покладено й визначення переможців Всеукраїнської церемонії «Герої спортивного року».

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка підкреслив, що 2012-й рік сміливо можна назвати історичним. Перш за все рік запам’ятається 20 олімпійськими медалями наших спортсменів на Іграх в Лондоні. Також цього року вперше у світовій олімпійські історії відбулись зимові Юнацькі Ігри в Інсбруку, звідки українські спортсмени повернулись з 3 срібними медалями. Порадували своїми здобутками паралімпійці та представники неолімпійських видів спорту.

«Тож членам Академії буде вкрай важко зробити вибір, адже кожен номінант вже є переможцем, гордістю та славою України. На таких яскравих спортивних прикладах має виховуватись наша молодь», – наголосив головний олімпієць країни.

В свою чергу Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін підкреслив важливість такої церемонії. «Приємно, що сьомий рік поспіль вшановуються кращі з кращих. Ми маємо знати і пишатись своїми героями. Це не лише спортсмени і тренери, а й спортивні організатори, які разом творять спортивну історію», – наголосив Равіль Сафович.

Процедура обрання номінантів була прозорою та демократичною. Спочатку, експертна комісія спеціалістів НОК України та Мінмолодьспорту провела детальний аналіз, підготувавши розширений список претендентів у кожній номінації.

Після цього свою думку висловили близько 400 провідних спортивних журналістів з усіх 27 регіонів країни.

За підсумками їх волевиявлення визначились по три претенденти в кожній номінації. Сьогодні шляхом таємного голосування «академіки» обрали переможців у 12 номінаціях, а вже під час самої церемонії про них дізнається вся країна.

Також під час Церемонії заплановано вручення нагороди IAAF уславленому легкоатлету Володимиру Голубничому, який увійшов до Залу слави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Всі, хто не зможе наживо спостерігати за врученням «Спортивного Оскара», будуть мати можливість переглянути телеверсію «Герої спортивного року», яка вийде в ефір декількох телеканалів.

«Тож запрошую всіх на велике свято спорту, яке збере зірок спорту, шоу-бізнесу, щоб разом вшанувати найкращих у 2012-ому», – підкреслив Сергій Бубка.

Posted in Новини | Leave a comment

Comments are closed.