Київ прийматиме Раду Європейської легкоатлетичної асоціації (ЄАА) в травні 2014 року

ЄАА

Минулого вік-енду в Скоп’є відбувся Конгрес Європейської асоціації легкої атлетики. Участь у ньому взяли президент ФЛАУ Ігор Гоцул, державний тренер збірної команди України Михайло Медведь та в.о. виконавчого директора ФЛАУ Андрій Ревуцький.

«Я був уражений тією згуртованістю в ЄА. Вони справжня сім’я, яка живе легкою атлетикою, – ділиться враження Андрій Ревуцький. – Нам потрібно рівнятися на них і у тому, що стосується ставлення до легкої атлетики, і у прийнятті рішень, у шляхах розвитку Королеви спорту».

Рішень під час Конгресу було прийнято і справді немало. Приміром, з 2016-го раз на два роки буде проводитися юнацький чемпіонат Європи. Програма змагань буде такою ж, як і на чемпіонаті світу. Єдине доповнення, яке може бути, це включення стрибків з жердиною до програми багатоборців-юнаків.

У Македонії було підписано Брайтонську декларацію про права жінок у спорті. «Підписання цієї декларації підкреслює наші наміри розширити залучення жінок у спорт та відзначити важливість їхнього внеску у легку атлетику», – зазнчив президент Європейської асоціації Гансйорг Вірц.

Також під час Конгресу були внесені зміни до Конституції ЄА. За словами Ігоря Гоцула, визначення поняття «європейська легка атлетика» стало ширшим і чіткішим. А будь-які змагання, в яких є елементи легкої атлетики, повинні бути погодженні з відповідними федераціями легкої атлетики.

Під час Конгресу президент ФЛАУ Ігор Гоцул провів ряд зустрічей з президентами та генеральними секретарями російської, румунської, білоруської, чеської, латвійської та польської федерацій. З деякими з них обговорювалося, зокрема, питання про проведення міжнародних матчевих зустрічей.

«Ми перейшли від декларування наших намірів про бажання інтегруватися в європейську легкоатлетичну спільноту до реальних дій, – каже Ігор Гоцул. – Ми провели переговори щодо подачі заявки Івано-Франківська на проведення у 2015 році Кубка Європи зі спортивної ходьби. У травні 2014 року маємо намір прийняти в Києві Раду ЄА і докладемо всіх зусиль для втілення цього наміру в життя. Відтепер будемо тісно співпрацювати з керівництвом ЄА у рамках європейських програм».

Для того, щоб побачити представника ЄА в Україні, не потрібно чекати до наступного року. 18-19 травня Київ відвідає керівник комітету розвитку Європейської асоціації Жан Грасія. Він проведе семінар і поділиться досвідом, зокрема, з президентами регіональних ФЛА та головними тренерами. Найближчим часом ми детальніше проінформуємо вас про візит Жана Грасії, програму семінару та його учасників.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment