Під час проведення Київського марафону 28 квітня для підтримання безпеки будуть задіяні близько 300 працівників міліції

Під час проведення 4-го Київського міжнародного марафону, який стартує в столиці в неділю, 28 квітня 2013 р. на Михайлівській площі, будуть вжиті посилені заходи безпеки. Охорону учасників заходу забезпечуватимуть Головне управління МВС м. Києва, столична ДАІ, служба безпеки марафону. Очікується, що в Київському марафоні візьмуть участь близько 2 тисяч учасників із 30 країн світу.

Загалом близько 300 працівників міліції будуть задіяні на марафоні. Уздовж траси марафону, яка проляже через увесь центр міста, працюватимуть 180 співробітників ДАІ. Вулиці, якими пройде траса, будуть перекриті, проїзд туди автотранспорту буде заборонений 28 квітня з  8.00 ранку.  Київською міліцією буде відпрацьований маршрут патрулювання зони проведення пробігу понад  100 міліціонерами, перед стартом будуть перевірені всі вузлові перехрестя вулиць. У зоні старту та фінішу, яка знаходитиметься на Михайлівській площі поблизу будівлі Головного управління МВС м. Києва, крім міліції, буде працювати служба безпеки марафону. Близько 300 волонтерів будуть забезпечувати проведення заходу вздовж усієї траси марафону.

За словами голови оргкомітету Київського міжнародного марафону Дмитра Черницького, теракт, який стався під час проведення Бостонського марафону (США), підштовхнув організаторів Київського марафону ще відповідальніше підійти до питання безпеки учасників та глядачів заходу в Києві 28 квітня.

«Жорстокий теракт , який було вчинено на Бостонському марафоні, шокував всю бігову громадськість. Хто стоїть за терактом у Бостоні, кому потрібно було зруйнувати таке спортивне дійство, яким є марафон – один із найдемократичніших спортивних заходів, поки не відомо. Ми глибоко співчуваємо всім тим, хто постраждав від цього акту тероризму. У Бостонському марафоні брали участь і бігуни з України, наші друзі. На щастя, вони не постраждали.  Український марафонець Андрій Оністрат, голова спостережної ради титульного партнера Київського марафону – «Банку Національний кредит» теж фінішував на марафоні в Бостоні – з часом 2:47. Він вчасно покинув зону фінішу – за 9 хвилин до того, коли там сталися вибухи. Події у Бостоні змушують нас по-новому, ще більш відповідально підійти до організації безпеки проведення Київського міжнародного марафону. Ми усвідомлюємо всю нашу відповідальність за те, щоб марафон 28 квітня у Києві, куди з’їдуться учасники з усіх куточків України, різних країн світу, будуть брати участь дорослі і діти, відвідають тисячі киян та гостей столиці,  пройшов спокійно, безпечно і став справжнім святом спорту та здоров’я», – відзначив Дмитро Черницький.

У найближчі вихідні – 21 квітня по всьому світу відбудеться близько 8 масових бігових заходів – марафонів та півмарафонів, найпопулярніший із них – Лондонський   марафон збере близько 50 тисяч учасників. У неділю, 28 квітня – день проведення 4-го Київського міжнародного марафону  пройде ще 5 масштабних міжнародних марафонів, зокрема у Кракові та Дюссельдорфі.

 

Довідково

Київський міжнародний марафон проводиться щорічно з 2010 року за підтримки київської влади та Федерації легкої атлетики м. Києва.  Захід внесено до календаря спортивних заходів міста Києва та ФЛАУ на 2013 рік.

Перший Київський марафон відбувся 16 жовтня 2010 року.  Тоді на старт пробігу вийшло 546 учасників із 13 країн, з них у класичному марафоні – 42 км 195 м – взяли участь 144 бігуни. У 2011 році  2-ий Київський марафон зібрав вже понад 1 тис. учасників з 33 країн, марафонську дистанцію здолали 315 спортсменів. У 3-му Київському марафоні, який відбувся 6 травня 2012 року,  брали участь  1336 учасників з 28 країн, 250 спортсменів вийшли на  марафонську  дистанцію.

Рекорди Київського марафону: серед чоловіків – 2:25:27 (2012 р., Віктор Стародубцев, Україна), серед жінок – 2:46:39 (2011 р., Іванова Тетяна, Україна).

Кожного року провідні вітчизняні та міжнародні компанії долучаються до підтримки Київського міжнародного марафону.  У 2013 році титульним партнером Київського міжнародного марафону став  «Банк Національний кредит», тож захід отримав назву «Банк Національний кредит 4-ий Київський марафон». Генеральний партнер 4-го Київського марафону  – Інтернет-магазин Rozetka.ua,  офіційний спонсор – Asics, офіційний партнер – FujiFilm, партнери: «Миргородська», Sport Life, Timex , «Велика Кишеня».  Генеральні медіа партнери: Перший національний телеканал, газета «Сегодня», Авторадіо.

Детальна інформація про програму 4-го Київського марафону та умови участі – на сайті www.kyivmarathon.org

Posted in Новини | Leave a comment