У Дарниці, 19 травня з успіхом пройшла загальноміська спортивна акція – Марафон здоров’я

Забіги були організовані на класичні легкоатлетичні дистанції: 100 м, 800 м, 1500 м і 6 км. Судили захід судді міжнародної кваліфікації. При цьому стометрівку бігли наймолодші учасники, дітки віком від 2008 року народження, а 800 метрів долали спортсмени з обмеженими фізичними можливостями на візках. Найстаршій учасниці змагань було – 85 років. На дистанції у шість кілометрів, яка вінчала «Марафон здоров’я», переміг майстер спорту міжнародного класу, неодноразовий чемпіон України – Олександр Матвійчук.

Під час забігів відбувалася лотерея, на якій серед учасників змагань розігрувалися призи – велосипеди та абонементи до фітнес-клубу, працював дитячий майданчик, ростові ляльки та усі бажаючі могли з’їсти смачного куліша з польової кухні.


«Такі заходи масової фізичної культури, безумовно сприятимуть зростанню рівня фізичного здоров’я населення України. А це є запорукою здорової нації та здорової держави» – підкреслив Народний депутат Віталій Ярема.

«Ми сподіваємось, що «Марафон здоров’я» буде проводитися системно і в ньому братиме участь усе більше і більше киян, дарничан» – сказав, співорганізатор марафону, майстер спорту міжнародного класу – Олександр Кузін.
За оцінками організаторів, в забігах узяли участь понад 500 учасників, а захід відвідало понад 1500 мешканців міста Києва.

Результати змагань (надані організаторами)

Фотогалерея заходу в Фейсбук

Posted in Новини | Leave a comment