У Києві урочисто відкрили «Спортивні ігри юних олімпійців»

Вчора у Національному університеті фізичного виховання і спорту України урочисто відкрили «Спортивні ігри юних олімпійців» серед учнів міста. Цей захід приурочено к 100 річчю першої Російської Олімпіади, яка відбулась в серпні 1913 року в Києві і стало початком заснування олімпійського руху в місті. У травні 1913 року був створений Київський олімпійський комітет, головою якого було обрано видатного фахівця з фізичного виховання і спорту, активного популяризатора олімпійського руху, лікаря за фахом Олександра Костянтиновича Анохіна.

Серед запрошених почесних гостей був голова Київського міського відділення НОК України Павло Костенко.

Відвідав захід і головний олімпієць країни – президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. «Я радий вітати учасників змагань та всіх шанувальників спорту, що сьогодні зібралися в цьому залі, – сказав під час відкриття Сергій Бубка. – Бажаю вам, юні олімпійці, успішних виступів, а головне – отримати задоволення від змагань та занять фізичної культурою. Адже спорт загартовує людину, робить її сильнішою і сміливішою».

Відомі спортсмени, уславлені олімпійці прийшли в цей день підтримати юних спортсменів на їх перших сходинках до спортивної слави – Людмила Турищева, Іван Богдан, Михайло Шахов, Тарас Данько, Денис Берінчик, Денис Силантьев, Вадим Гутцайт.

Київські школярі 6 – 10 класів змагатимуться у командних та особистих видах спорту. Зокрема, в комплексній естафеті «Веселі старти», вуличному баскетболі, міні-футболі, шаховому турнірі, плаванні, спортивному багатоборстві та дартсі. Змагання будуть проводитися в три етапи – шкільний, районний та міський.

Фінал та урочиста церемонія нагородження переможців відбудуться 25 травня 2013 року на Майдані Незалежності.

Posted in Новини | Leave a comment