У Київському міжнародному марафоні візьмуть участь зірки шоу-бізнесу та медіа, представники громадськості й бізнесу

У п’ятницю, 19 квітня 2013 року відбулася прес-конференція за участю зірок телебачення та представників бізнесу, присвячена підтримці Київського міжнародного марафону діячами ЗМІ, культури та бізнесу. Із журналістами спілкувалися ведучий «Сніданку з 1+1», незмінний учасник марафону Анатолій Анатоліч, ведучий передачі «Підйом» на Новому каналі В’ячеслав Соломка, голова оргкомітету Київського міжнародного марафону Дмитро Черніцький, учасник багатьох міжнародних марафонів, голова спостережної ради «Банку Національний кредит» – титульного партнера 4-го Київського міжнародного марафону Андрій Оністрат, який щойно повернувся із Бостонського марафону.

Перш ніж перейти до питання залучення зірок шоу-бізнесу до пропагування спорту й здорового життя, представники оргкомітету Київського міжнародного марафону висвітлили питання високих стандартів проведення марафону та забезпечення безпеки його учасників. «Ми передусім піклуватимемося про те, щоб безпека марафону була дотримана на найвищому рівні. У вирішенні цих питань будуть задіяні понад 100 міліціонерів та понад 180 працівників ДАІ. Центр міста буде перекритий. Тож ми сподіваємося на розуміння киян, адже це робиться заради проведення масштабного спортивного свята. Крім того, безпекою на марафоні опікуватиметься власна служба безпеки марафону. Нам допомагатимуть 300 волонтерів. Ми прагнемо забезпечити високі стандарти організації спортивного дійства. І дуже раді, що до його популяризації та утвердження ідей здорового способу життя долучаються і діячі культури та шоу-бізнесу», – наголосив Дмитро Черніцький.

«Я брав участь у найвідоміших світових марафонах. І прагну докласти всіх зусиль, аби наблизити Київський марафон до найкращих світових зразків, щоб ми могли пишатися цим заходом. Зрештою, всі великі міста Європи та світу мають свій потужний марафон. Київ не має стати винятком. А другий мій мотив у підтримці Київського міжнародного марафону – хочу переконати якомога більше людей займатися спортом, почати бігати. Я знаю, що більшості важко наважитися на перший крок. Але коли вперше добігаєш до фінішу, розумієш як багато ще є радощів у житті, крім звичних задоволень, усвідомлюєш, що спорт – це прекрасна форма самореалізації. Що ж до зірок, які приєднуються до нас, то  щиро вітаю їх і готовий допомагати спортивними порадами», – поділився своїми міркуваннями Андрій Оністрат.

Публічні люди, які давно розпочали свої марафонські спроби, сьогодні вже мають приємність ділитися позитивним досвідом і марафонськими планами на майбутнє. Так, Анатолій Анатоліч зазначив: «На марафоні три року тому я вперше пробіг 10 км. Настане день, коли я подолаю всі 42 км марафонської дистанції. За ці роки завдяки бігові я суттєво скинув вагу. А ще – біг став частиною мого життя. Гадаю, біг як світова культура має увійти у життя українців. Краще подолати дистанцію, ніж посидіти із пивом на дивані. Та й загалом, біг треба сприймати як елемент життя, а ціле життя – як невпинний рух уперед».

Підтримує колегу й В’ячеслав Соломка: «Наша нинішня молодь увесь свій час проводить в Інтернеті. Своєю програмою «Підйом» на Новому каналі, своєю участю у пробігах (а вся наша команда досить активно бігає) ми хочемо сказати: відірвіться від комп’ютерів, виходьте у реальний світ, зі спортом. Із рухом. Адже біг і спорт загалом – це, крім усього іншого, джерело енергії та чудовий інструмент самоорганізації».

А крім того, це ще й спосіб спільної допомоги тим, хто потребує нашої підтримки. Як сказав Дмитро Струк, президент Благодійного фонду «Серце до серця», організатора благодійного пробігу в рамках марафону: «Ми вирішили долучитися до марафону і провести дитячий забіг під гаслом «Втечи від хвороб!», щоб привернути увагу до проблем дітей, які потребують медичної допомоги. Участь у марафоні для нас дуже важлива ще й з огляду на те, що саме 28 квітня фінішує загальноукраїнська акція фонду «Серце до серця» зі збору коштів на медичне обладнання для дітей з вадами слуху».

Загалом усі спікери прес-конференції дійшли спільного висновку, що участь у марафоні – це прекрасна нагода отримати натхнення, зважитися на крок, про який давно мріяв. І чим більше людей долучатиметься до цього спортивного свята, тим престижнішим воно ставатиме із року в рік, поступово досягаючи рівня найпотужніших марафонів світу.

 

Довідково

Траса 4-го Київського міжнародного марафону проходитиме центральними вулицями столиці, старт і фініш – на Михайлівській площі. Учасники марафону бігтимуть за маршрутом, який охоплює практично весь центр міста: Софійська площа, вул. Володимирська, б-р Шевченка, просп.  Перемоги, розворот на м. Берестейська, далі назад до пл. Перемоги, по вул. Саксаганського, із забігом на Олімпійський стадіон (1 коло по стадіону), по Хрещатику до Майдану Незалежності і назад по вул. Великій Васильківській, вул. Саксаганського, просп. Перемоги до м. Берестейська та назад до Михайлівської площі.

Крім класичного марафону (42,195 км), в рамках заходу відбудеться також марафон-естафета (3х10 км + 1х12,195 км), вуличний забіг на 10 км та сімейний забіг на 5 км, забіги для дітей на 1 км та 500 м. Вздовж траси марафону буде встановлено 10 фан-зон для вболівальників, виступатимуть музичні колективи.

Завдяки підтримці титульного партнера «Банку національний кредит» 2013 року загальний призовий фонд Київського марафону виріс більш ніж учетверо і становить 180 тисяч гривень. Якісно збільшені суми грошових винагород для переможців на марафонській дистанції та забігів на 10 км та 5 км. Зокрема, переможці марафону серед чоловіків і жінок отримають по 40 тисяч гривень (для порівняння, в 2012 році ця сума становила 8 тисяч гривень).

Київський міжнародний марафон проводиться за підтримки КМДА та Федерації легкої атлетики м. Києва. Захід внесено до календаря спортивних заходів м. Києва та Федерації легкої атлетики України на 2013 рік. Перший Київський марафон відбувся 16 жовтня 2010 року. Тоді на старт пробігу вийшли 546 учасників із 13 країн, з них у класичному марафоні – 42 км 195 м – взяли участь 144 бігуни. У 2011 році 2-ий Київський марафон зібрав вже понад 1 тис. учасників з 33 країн, марафонську дистанцію здолали 315 спортсменів. У 3-му Київському марафоні, який відбувся 6 травня 2012 року, брали участь 1336 учасників із 28 країн, 250 спортсменів вийшли на марафонську дистанцію. Рекорди Київського марафону: серед чоловіків – 2:25:27 (2012 р., Віктор Стародубцев, Україна), серед жінок – 2:46:39 (2011 р., Іванова Тетяна, Україна).Київський міжнародний марафон проводиться щорічно з 2010 року за підтримки київської влади та Федерації легкої атлетики м. Києва.  Захід внесено до календаря спортивних заходів міста Києва та ФЛАУ на 2013 рік.

Кожного року провідні вітчизняні та міжнародні компанії долучаються до підтримки Київського міжнародного марафону.  У 2013 році титульним партнером Київського міжнародного марафону став  «Банк Національний кредит», тож захід отримав назву «Банк Національний кредит 4-ий Київський марафон». Генеральний партнер 4-го Київського марафону  – Інтернет-магазин Rozetka.ua,  офіційний спонсор – Asics, офіційний партнер – FujiFilm, партнери: «Миргородська», Sport Life, Timex , «Велика Кишеня», Rabota.ua, Міжнародний тренінгів центр «Powerschool», Gismeteo.ua, Благодійний фонд «Серце до серця». Генеральні медіа партнери: Перший національний телеканал, газета «Сегодня», Авторадіо, веб-портал «Мир легкой атлетики», медіа партнери: «Медиа простор», ТРК «Ера», Hitech Advertisement, діловий  веб-портал «Бізреліз».

Posted in Новини | Leave a comment