Видано перший за роки незалежності України підручник з легкої атлетики

Видання було підготовлене колективом фахівців з легкої атлетики НУФВСУ за участю провідних фахівців в легкій атлетиці України та країн ближнього зарубіжжя.

У підручнику всебічно висвітлено історію та стан розвитку легкої атлетики. Представлено матеріали, що стосуються сучасної системи змагань, змагальної діяльності та основ підготовки легкоатлетів. Докладно описано техніку та методику навчання видів легкої атлетики, побудови тренувального процесу спортсменів та правил змагань. Розкрито медико-біологічні основи спортивної підготовки жінок в легкій атлетиці. Представлено особливості застосування позатренувальних засобів у системі підготовки та змагальної діяльності легкоатлетів. Викладено основи використання засобів легкої атлетики в системі фізичного виховання та оздоровчих заходів.
Підручник  призначений для тренерів, студентів і викладачів ВНЗ фізичної культури і спорту, факультетів фізичного виховання вищих педагогічних навчальних закладів та інших спеціалістів, які працюють у сферах освіти та спорту.

Авторський колектив дякує президенту Федерації легкої атлетики міста Києва Віктора Грінюку за фінансування видання підручника «Легка атлетика».

Posted in Новини | Leave a comment