Відкритий діалог Кличко з радою спортивних федерацій

grinyuk_kichko

Нещодавно в КМДА відбувся відкритий діалог мера Києва Віталія Кличка та членів ради спортивних федерацій Києва з вирішення проблемних питань спортивної галузі.

Зустріч проходила в рамках реформування спорту міста Києва та вирішення актуальних проблем галузі.

В нараді з мером Віталієм Кличко, його заступником Ганною Старостенко, головою Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму — Артуром Палатним та начальником Управління сім’ї, молоді та спорту Олексієм Трофимовим, взяли участь голова Ради спортивних федерацій Києва — Віктор Грінюк, заступник голови Ради спортивних федерацій Києва, Президент федерації американського футболу України — Павло Тесленко, представники федерації боксу, легкої атлетики, представники інших федерацій та спортивних клубів столиці.

Налагодження діалогу між владою та спортивними федераціями має покращити ситуацію в області спорту, адже сьогодні чи не кожна київська спортивна федерація опинилась в досить важкому становищі та має проблемні питання, які потребують вирішення зі сторони міста. Кличко добре розуміє проблеми федерацій і навіть у такі важкі для України часи, продовжує вирішувати нагальні питання пов’язані з існуванням спорту та його розвитком.

На нараді розглянули ряд важливих питань щодо вирішення нагальних проблем спортивної галузі, серед яких:

  • Реконструкція Київських стадіонів «Піонер», це ДЮСШ №6 та «Русанівець» на бульварі Давидова;
  • Відновлення фінансування Дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), яке було скорочене в чотири рази порівняно з минулим роком з 40 мільйонів гривень до 10;
  • Відокремлення Департаменту спорту від Департаменту освіти;
  • фінансування спортивних федерацій та розрахунок з заборгованостями;

Павло Тесленко звернув увагу мера на питання, що зачіпає кожну з існуючих спортивних федерацій, а саме, на проблему оцінки оренди комунального майна. «Сьогодні ледве не кожній спортивній федерації бракує фінансування, через що федерації та спортивні клуби не мають змоги сплачувати надмірно високу орендну платню. Це одне з пріорітетних питань, які потребують термінового вирішення» — зазначив заступник голови Ради спортивних федерацій Києва.

За результатми наради Віталій Кличко дав відповідні доручення та зазначив, що як людина зі спорту, готовий зробити усе від нього залежне для вирішення розглянутих питань.

Як повідомив голова ради спортивних федерацій Києва – Віктор Грінюк, повторна зустріч з мером по віднятим питанням запланована через два тижні, на початку лютого.

Нагадаємо, рада спортивних федерацій була сформована в липні місяці 2014 року, з метою покращення функціонування та розвитку усіх видів спорту України.

За матеріалами газети Дніпровець.

Posted in Новини | Leave a comment