До уваги легкоатлетів і легкоатлеток! Вибори до Комітету атлетів ФЛАУ

ФЛАУ починає прийом анкет від легкоатлетів і легкоатлеток, які б хотіли стати членами Комітету атлетів ФЛАУ. Обиратимуть їх шляхом анонімного голосування. Як і де саме воно відбуватиметься, ми повідомимо найближчими днями.

«Цього року на чемпіонаті України влітку учасники мали обрати новий склад Комітету атлетів ФЛАУ, проте через війну змагання були перенесені. А з ними перенесені й вибори, – говорить голова Комітету атлетів ФЛАУ Наталія Добринська. – Цього року у нас немає стільки часу на прийом заявок від кандидатів, як було зазвичай. Ми змушені робити все у стислі строки. Але ми просимо всіх активних спортсменів, кому не байдужа доля нашого виду спорту й хто відповідає вимогам, надсилати ваші заявки, а тих, хто голосуватиме, – робити це активно й вдумливо. Адже люди, яких ви оберете зараз, будуть вашим голосом у керівних органах федерації на найближчі чотири роки.

Наразі ми ще визначаємо місце й метод голосування, адже хочемо дати можливість зробити свій вибір якомога більшій кількості легкоатлетів-членів збірної команди України. Але прийом анкет від кандидатів відкриваємо вже зараз».

Комітет атлетів ФЛАУ складатиметься з 11 осіб, мінімум дев’ять з яких є активними атлетами/атлетками й відповідають усім зазначеним нижче вимогам.

Вимоги до кандидатів:

– кандидати повинні бути громадянами України;

– кандидати на момент їхнього обрання повинні досягти 18-річного віку;

– кандидати повинні були впродовж останніх чотирьох років брати участь в таких офіційних міжнародних змаганнях: Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи з легкої атлетики, чемпіонатах світу і Європи з легкої атлетики в приміщенні, чемпіонатах світу і Європи з легкої атлетики у вікових категоріях U23, U20, U18, чемпіонатах Європи і світу з кросу, чемпіонатах світу і Європи з марафону і напівмарафону, командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, командному чемпіонаті Європи з легкої атлетики, Кубку Європи з метань, Кубку Європи/командному чемпіонаті Європи зі спортивної ходьби, Кубку/командному чемпіонаті Європи з багатоборства та/або Кубку Європи з бігу на 10000 метрів.

Максимум двоє з членів Комітету атлетів ФЛАУ можуть бути атлетами, які завершили кар’єру раніше, але при цьому вони повинні відповідати решті вимог.

– кандидатами й майбутніми членами Комітету атлетів ФЛАУ не можуть бути особи, які притягувалися до відповідальності за порушення Всесвітнього антидопінгового кодексу.

Також до Комітету атлетів ФЛАУ, за їхнім бажанням, можуть входити члени Комісій/Комітетів атлетів Світової легкої атлетики, Європейської легкої атлетики, Національного олімпійського комітету України, Європейського та/або Міжнародного олімпійського комітету. Але якщо хтось з них хоче претендувати на посаду голови Комітету атлетів ФЛАУ, він/вона повинні бути обрані до Комітету атлетів ФЛАУ на загальних засадах.

В Комітеті повинні бути представлені обидві статі.

Зазначимо також, що активними визнаються атлети, які беруть участь у розвитку і пропаганді виду спорту, здорового способу життя, мають активну життєву позицію і готові брати безпосередню участь у роботі Комітету атлетів ФЛАУ.

Термін повноважень членів Комісії становить чотири роки. Члени Комісії мають право обиратися на будь-який наступний чотирирічний період.

Атлети, які бажають стати членами Комітету атлетів ФЛАУ, повинні надіслати свої фото та анкети до 6 вересня 2022 року, 10:00. Анкету можна заповнити ТУТ.

Впродовж дня (6 вересня) всі анкети будуть опрацьовані й 7 вересня дані про кандидатів будуть опубліковані для ознайомлення на сайті ФЛАУ.

Анкети, які не відповідатимуть вимогам, розглядатися не будуть.

Posted in Новини | Leave a comment