Екс-киянка Ганна Князєва-Міненко завоювала «срібло» на Чемпіонаті світу в Пекіні

knyazeva

Але цінний трофей чемпіонату світу з легкої атлетики надійшов до скарбниці ізраїльської збірної. Цим успіхом ізраїльський спорт зобов’язаний 25-річної Ганни Князєвої-Міненко, що представляла країну на чемпіонаті світу в Пекіні. У потрійному стрибку вона стрибнула у другій спробі на 14,78 м. Ганна встановила таким чином рекорд Ізраїлю та цього їй вистачило на срібло світового чемпіонату.

Колумбійська спортсменка Катрін Ібаргуен стала чемпіонкою світу, стрибнувши далі Князєвої-Міненко на 12 см. На третьому місці Ольга Рипакова з Казахстану з результатом 14,77 м.

Ізраїльські ЗМІ зазначають, що Ганна Князєва-Міненко зробила гігантський ривок у своїй кар’єрі і поліпшила рекорд Ізраілю на 17 см, а свій особистий рекорд на 7 см, встановлений нею ще під прапором України. На минулому чемпіонаті світу вона тільки починала свою кар’єру в Ізраїлі і у фіналі виявилася шостою. На Олімпіаді в Лондоні була четвертою з результатом 14,56 м.

З 2013 року Ганна представляє Ізраїль. Вона вийшла заміж за жителя Тель-Авіва, отримала громадянство і увійшла в національну збірну. У липні 2013 року завоювала бронзову медаль на легкоатлетичному турнірі Sainsbury ювілейний Ігри, етап «Діамантової ліги» в Лондоні. У липні того ж року стала другою на легкоатлетичної «Діамантовій лізі» в Парижі. У березні 2015 року завоювала бронзову медаль у потрійному стрибку на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Празі. У червні на Європейських іграх в Баку встановила рекорд ігор у потрійному стрибку – 14,41 м.

Posted in Новини | Leave a comment