Зарплату тренерів-викладачів ДЮСШ буде підвищено з 1 вересня 2017 року


Вже з 1 вересня 2017 року буде підвищено зарплату тренерів-викладачів ДЮСШ. Відповідну постанову «Про внесення змін до розділу VІ додатка 2 до постанови КМУ від 30 серпня 2002 р. № 1298» – ухвалено на останньому засіданні Уряду.

Це рішення дозволяє збільшити рівень оплати праці для окремих категорій працівників закладів фізичної культури і спорту на 2 тарифні розряди. У першу чергу, мова йде про 15 000 тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл у яких займається майже 500 тис. вихованців. Тренери на це заслуговують. Вони самовіддано і з великим ентузіазмом працюють на позитив з дітьми, забирають їх з вулиць, прививають любов до спорту, знаходять для країни майбутніх чемпіонів.

Реалізація постанови потребує незначних грошей з місцевих бюджетів: 64 млн. грн. у цьому році та 193 млн. грн. на 2018 рік. На спортивно-виховній роботі з дітьми не можна економити. Набагато більше потім доведеться витрачати на лікування хвороб і боротьбу з наслідками шкідливих звичок. Особливо коли органи місцевого самоврядування мають 55 млрд. грн. невикористаних коштів.

Posted in Новини | Leave a comment