Кияни на чемпіонаті Європи U23 з легкої атлетики: золото, срібло та дві бронзи

Юлія Левченко перемогла з особистим рекордом і повторила найкращий результат сезону U23 в Європі зі стрибків у висоту – 1,96 м. Срібну медаль виграла також киянка, Ірина Геращенко (1,92 м).

Чемпіонат України в Європі подарували вболівальникам наші дівчата у змаганнях зі стрибків у висоту. Три українки у фіналі, дві з яких – Юлія Левченко й Ірина Геращенко, – борються за перемогу!

Висоту 1,88 метрів подолали лише дві спортсменки – вихованки Ірини Пустовойт. Саме між ними далі і розгорнулася боротьба за чемпіонство. 1,92 подолали обидві – Левченко з першої спроби, а Геращенко з другої. А от 1,94 Ірині цього разу не підкорилися. Юлія ж і на них, як і на попередні висоти, витратила лише одну спробу. А далі був особистий рекорд і повторення найкращого результату молодіжного сезону в Європі – 1,96 м. Левченко – чемпіонка Європи U23, Геращенко – срібна медалістка, а Лілія Клінцова – шоста (1,84 м)

Яна Качур, вихованка Володимира Федорця, від кола до кола лише поліпшувала особисті рекорди з бігу на 200 метрів. Почала вона з 23,28 с у першому колі, потім пробігла дистанцію за 23,21 с у півфіналі, а у фіналі не лише поліпшила цей результат (23,20 с), а ще й виграла бронзову медаль. Перемогла британка Фінетт Агьяпонг (22,87 с).

А на завершення ще одну «бронзу» нам принесла жіноча естафетна команда 4х400 метрів у складі Дарії Ставниичої, Яни Качур, Тетяни Мельник і Катерини Климюк (3.30,22 хв). Перемогли польки (3.29,66 хв).

До складу української делегації увійшло 50 атлетів, з яких 11 – представники збірної міста Києва. Загалом Кияни завоювали 4 медалі (золото, срібло і 2 бронзи) з 10 медалей збірної України.

Збірна України з десятьма медалями (3 золоті, 3 срібні і 4 бронзові) посіла четверте місце у медальному заліку чемпіонату Європи.

Федерація міста Києва вітає Юлію Левченко, Ірину Геращенко, Яну Качур та Тетяну Мельник і, особливо, іх тренерів Ірину Пустовойт та Володимира Федорця зі здобутими медалями!

Posted in Новини | Leave a comment