Київський півмарафон отримав статус IAAF Bronze Label

Київський півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon отримав престижний статус – IAAF BRONZE LABEL, що є свідченням високого рівня організації та відповідності світовим стандартам. Про це повідомляє організатор півмарафону – компанія Run Ukraine. Київський півмарафон, що у восьмий раз пройде у столиці 22 квітня 2018 року, став першим біговим заходом в Україні, що отримав Бронзовий лейбл від світової організації IAAF – міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. На сьогодні у світі лише 32 бігові події мають BRONZE LABEL, серед яких відомі міжнародні забіги: EA7 Emporio Armani Milano Marathon, PZU Warszawa Marathon, Zurich marathon. На пострадянському просторі цей статус мають лише два заходи: Minsk Half Marathon та Lattelecom Riga Marathon. Відтепер до списку долучився і Київський півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon.

Для отримання цього статусу організаторам необхідно було виконати ряд вимог IAAF 9 квітня під час проведення сьомого Київського півмарафону. Відповідність вимогам контролював спеціальний технічний делегат Массімо Магнані. Нещодавно в ІAAF підтвердили успішне виконання вимог.

“Київський півмарафон має великий потенціал. Протягом двох днів я спостерігав за всіма процесами підготовки і самим заходом, все було на високому рівні. Окремо хочу відзначити привітну і дружелюбну атмосферу, яка панувала під час спортивної виставки і самого заходу у Києві. Run Ukraine – це команда професіоналів. З такими організаторами приємно мати справу. Щоправда, для отримання Срібного та Золотого лейблів організаторам треба ще попрацювати”, – зазначив технічний делегат IAAF Road Running Массімо Магнані.

Для Run Ukraine це був важливий іспит. Щоб отримати статус BRONZE LABEL на наступний рік, організатори виконали ряд наступних вимог:

Забезпечили участь у заході 10 міжнародних елітних атлетів з 4 країн. Ними стали спортсмени з Ефіопії, Кенії, Польщі та України.
Організували допінг-контроль для учасників.
Здійснили перекриття траси від руху транспорту та організували присутність офіційного міжнародного вимірювача траси.
Проконтролювали безпечність асфальтного покриття, щоб уникнути травматизму учасників.
Окрім того, були забезпечені: професійна телевізійна трансляція, зони гідратації та харчування, медичний контроль.

“В першу чергу, для нас лейбл – це знак якості події. Для наших учасників, зокрема європейських бігунів, лейбл є важливим критерієм, адже це гарантія високого рівня організації. Восени восьмий Київський півмарафон увійде в міжнародний календар IAAF шосейних гонок. Вперше з історії України ми отримали такий статус. Це досягнення ми здобули завдяки співпраці з КМДА, ФЛАУ та партнерами, а також завдяки нашим учасникам, що надихають на постійне вдосконалення. Наступна мета Київського півмарафону – отримання IAAF SILVER LABEL на 2019 рік, а також проведення Чемпіонату світу у 2020 році ”, – коментує генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Реєстрація на 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon буде відкрита у листопаді на сайті www.kyivhalfmarathon.org

Нагадуємо, Nova Poshta Kyiv Half Marathon – це перший етап бігової ліги Run Ukraine Running League, що об’єднує п’ять бігових змагань у чотирьох містах України: Києві, Дніпрі, Одесі, Львові. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Головний приз Run Ukraine Running League 2017 – участь у престижному Празькому марафоні.

Posted in Новини | Leave a comment