«Меморіал Олексія Дем’янюка»: Геращенко друга серед жінок, Левченко – перша серед юніорок.

Андрій Проценко та Оксана Окунєва стали переможцями І етапу Кубку України, XV міжнародного турніру з легкоатлетичних стрибків «Меморіал Олексія Дем’янюка». До Львова у 2014 році з’їхалися стрибуни у висоту з України, Чехії, Білорусі, Росії і Словаччини.

Проценко виграв турнір надзвичайно впевнено. Він з першої спроби підкорив 2,26 м, пропустив 2,28 м і з другої взяв переможні 2,32. Вони також стали новим рекордом турніру. Попереднє досягнення належало теж Андрієві та Дмитрові Дем’янюку – 2,31 м.

«Це був перший старт, я не знав, на що здатні суперники. Було дуже важко, але з усім упорався і навіть встановив особистий рекорд», – розповів Андрій після змагань у коментарі телеканалу ZIK.

Призерів у змаганнях чоловіків визначали за кількістю спроб, використаних на висоті 2,20 м. Дмитро Яковенко подолав її з першої спроби, а Дмитро Дем’янюк і росіянин Олександр Шустов – з третьої.

Окунєва стала єдиною, кому підкорилася висота 1,89 м. Планку на ній вона подолала з другої спроби. 1,86 м настрибали Ірина Геращенко й Наталія Гапчук, але Геращенко виграла у суперниці за спробами.

Як зізналася після виступу Оксана, перемогти вона не сподівалася: «Тут є спортсменки, у яких підготовка набагато краща, ніж зараз у мене. Я лише продемонструвала свій результат, і мені посміхнулася фортуна».

У змаганнях юніорів перемогли Юлія Левченко (1,75 м) та Андрій Ільницький (2,15 м) і повторили рекорди змагань. Серед дівчат та юнаків 1997-1998 р.н. – Анна Пилявець (1,70 м) і Влад Боровський (1,95 м). А серед атлетів 1999-2000 років народження найвище стрибнули Анастасія Матвійок (1,50 м) і В’ячеслав Ляшенко (1,70 м).

З усіма результатами змагань можна ознайомитися тут.

Posted in Новини | Leave a comment