Продовження експерименту: ФЛАУ отримає майже 36 мільйонів на 2017 рік


Український спорт зробив ще один крок до європейської системи координат. 24 січня в контексті виконання Постанови Кабінету Міністрів України №573 «Про проведення експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту національних спортивних федерацій з окремих олімпійських видів спорту до організації та проведення спортивних заходів» було підписано договір між Мінмолодьспорту та Федерацією легкої атлетики України і ще шістьома українськими федераціями (важкої атлетики, стрибків у воду, баскетболу, хокею, хокею на траві та регбі).

Від ФЛАУ на цьому заході були присутні її президент Ігор Гоцул та генеральний секретар Михайло Медведь. Оскільки Ігор Гоцул знаходився тут у якості першого заступника Міністра молоді та спорту, за його дорученням підпис під договором поставив Михайло Медведь.

– Державний експеримент щодо збільшення повноважень національних спортивних федерацій, який розпочався наприкінці 2015 року, триває, – розповідає Михайло Медведь. – Його терміни продовжені до 2020 року, і зараз ми підписали новий договір на 2017 рік. Згідно з ним передбачене розширення автономії, зокрема, ФЛАУ – ми і надалі напряму отримуватимемо державне фінансування та самостійно визначатимемо розміри кошторисів спортивних заходів, списки учасників навчально-тренувальних зборів, склад офіційних делегацій, забезпечуватимемо організаційне супроводження спортивних заходів та інш.

– Як зміниться у цьому році державне фінансування легкої атлетики у порівнянні з 2016-м?

– Зараз воно повністю залежить від результатів, показаних видом спорту. Нажаль, за підсумками виступів у 2016-му році, ми отримаємо менше коштів, ніж мали торік. Якщо вдатися до цифр, то минулого року з бюджету легка атлетика отримала трохи більше 42 млн гривень, і ще 12 мільйонів – за «олімпійською програмою», тобто безпосередньо на підготовку до Ріо-2016. Загалом – майже 55 мільйонів гривень. Цього року на нас очікує досить насичений календар, в тому числі і міжнародних змагань, але на все про все з бюджету – майже 36 мільйонів. Що ж, намагатимемося виправити ситуацію на наступний рік, все залежить від нас.

– ФЛАУ бере участь в експерименті щодо збільшення повноважень вже більше року. Не жалкуєте, що від старої системи управління та фінансування?

– Ми отримали великий досвід координації та роботи з бюджетними коштами. Тепер в легкій атлетиці більш оперативно вирішуються нагальні питання, стало помітно менше бюрократії. Звичайно, як наголосив сьогодні Міністр Ігор Жданов, це – експеримент, і в ньому не можливо без помилок. Але усі вони аналізуються, враховуються наші побажання щодо вдосконалення системи взаємодії між федераціями та державою. Ми тут – першопроходці, і, звісно, нам не просто. Але плюсів в таких нових принципах роботи набагато більше, ніж мінусів.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment