Підсумки засідання Ради ФЛАУ 15 вересня


15 вересня 2016 року в приміщенні готелю Братислава повинна була відбутися чергова Рада Федерації легкої атлетики України.

Засідання Ради не було правомочним, оскільки не була присутня абсолютна більшість членів Ради (були присутні 23 члена Ради з 24 необхідних. Рада складається з 46 членів).

На зібранні членів Ради було обговорене питання легітимності проведення Конференції ФЛАУ в м. Запоріжжя 7-8 жовтня 2016 року.

Проведення Конференції ФЛАУ 7-8 жовтня 2016 року не є легітимним оскільки:
Відповідно до п. 6.1.1. Статуту ФЛАУ, Конференція скликається один раз на два роки, дата і місце проведення якої визначається Радою на засіданні не пізніше ніж за два місяці до проведення Конференції.

Правомочного засідання Ради ФЛАУ на якому було б визначено дату і місце проведення Конференції ФЛАУ не відбулося.

Натомість Секретаріат ФЛАУ розіслав представникам територіальних федерацій Циркулярний лист №04 від 4 липня 2016 року з формулюванням:

17 червня 2016 року за результатами опитування членів Ради ФЛАУ в електронному режимі щодо призначення дати та місця Звітно-виборчої Конференції Федерації легкої атлетики України було ухвалено провести Звітно-виборчу Конференцію ФЛАУ 08-09 жовтня 2016 року у місті Запоріжжя.

Дане твердження не є правомочним, оскільки це є прямим порушенням п. 6.1.1. Статуту ФЛАУ.

Скликання Конференції ФЛАУ не може відбуватися «шляхом опитування членів Ради ФЛАУ в електронному режимі».

Пункт 6.2.5 на який опирається Секретаріат ФЛАУ повністю звучить так:

6.2.5. Ухвалення рішень по питанням порядку денного на засіданні Ради відбуваються шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів.

У разі необхідності рішення Ради ухвалюються шляхом опитування членів Ради з застосування засобів зв’язку (телефон, інтернет, факсимільний зв’язок та інші).

Тобто шляхом опитування членів Ради з застосування засобів зв’язку можуть ухвалюватися виключно рішення щодо питань порядку денного Ради.

Висновки:
1. Проведення Звітно-виборчої Конференції ФЛАУ 7-8 жовтня 2016 року не є легітимним.
2. Легітимна Звітно-виборча Конференція ФЛАУ може бути скликана виключно на правомочному засіданні Ради ФЛАУ.
3. Звітно-виборча Конференція ФЛАУ повинна відбутися в рік, після проведення Олімпійських Ігор, тобто до 31 грудня 2016 року.
4. Дата і місце проведення Звітно-виборчої Конференції ФЛАУ повинні бути визначені на правомочному засіданні Ради ФЛАУ не пізніше ніж за три місяці до проведення Конференції, тобто до 30 вересня 2016 року.

Враховуючи все вищезазначене, відповідно до п. 6.2.1. Статуту ФЛАУ, понад однієї третини членів Ради ФЛАУ письмово звернулися до Секретаріату ФЛАУ з вимогою скликати позачергове засідання Ради ФЛАУ в місті Києві 22 вересня 2016 року.

Шановні члени Ради! Звертаємось до вас з проханням відповідально поставитися до своїх обов’язків та прибути на засідання Ради ФЛАУ 22 вересня в місто Київ для скликання Конференції ФЛАУ відповідно до Статуту ФЛАУ.

Posted in Новини | Leave a comment