Сергій Бубка з найбільшою кількістю голосів переобраний на посаду віце-президента IAAF

 Сергій Бубка з найбільшою кількістю голосів переобраний на посаду віце-президента IAAF

25 вересня на Конгресі Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій в Досі (Катар) відбулися вибори керівного органу IAAF – президента, чотирьох віце-президентів та 13 членів Ради IAAF.

За підсумками голосування президента Національного олімпійського комітету України, легендарного легкоатлета, Олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, 35-разового рекордсмена світу Сергія Бубку переобрано на посаду віце-президента IAAF терміном на 4 роки.

Українець отримав 139 голосів від національних федерацій країн, які брали участь в голосуванні. Це перший результат серед одинадцяти претендентів на чотири посади віце-президентів Асоціації.

На черговий термін президентом Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій переобраний британець Себастьян Коу (203 голоси).

Відзначимо, в 2007 році Сергій Бубка став віце-президентом ІААF та увійшов до складу Ради IAAF. З 2015-го року він займав посаду першого віце-президента IAAF.

«Щиро вдячний усім національним федераціям, які віддали голоси за мою кандидатуру. Все своє життя служу спорту, який дав мені чудову змогу набути великого досвіду та безцінних знань: спочатку як успішному спортсмену, пізніше – як спортивному менеджеру. Пишаюсь тим, що маю можливість продовжувати плідно працювати на благо розвитку олімпійського руху й, зокрема, Королеви спорту як олімпійському виду спорту номер один у світі», – відзначив Сергій Бубка.

Posted in Новини | Leave a comment