Сергій Копанайко та Артем Шаматрин виконали норматив на чемпіонат світу в приміщенні!

2016_02_04
Цього зимового сезону Сергій Копанайко двічі вже пробігав 60 метрів з бар’єрами за 7,80 секунди, а норматив на чемпіонат світу-2016 – 7,72 – йому ніяк не підкорявся.

В одному з попередніх інтерв’ю Сергій ще казав, що 8 сотих, які йому треба «зняти» з результату, на такій дистанції – доволі відчутна різниця, і потрібно дуже постаратися. І ось, на чемпіонаті Києва, йому таки вдалося виконати завдання-мінімум – «вибігти» з портлендського нормативу.

– Сергію, поздоровляємо! Вдалося відразу одну десяту «зняти», а ви переживали.

– Так, переживав. Бар’єри – такий вид, де може все скластися, а може нічого не скластися. Сьогодні біг склався, вийшло все від старту до фінішу, і відповідно, результат також показав.

– Є куди додавати?

– Все можливо. Думаю, це ще не межа, і будемо старатися бігти ще швидше. 7,70 для світового рівня – це замало, тому потрібно показувати ще вищі результати.

– Найближчим часом збираєтеся виїжджати на якісь міжнародні змагання, чи залишатиметеся в Києві?

– Скоріш за все залишимося в Києві. Будемо готуватися далі. Можливо, на Кубку України побіжимо у Києві 17-го лютого. Ну і обов’язково бігтимемо в Сумах на чемпіонаті України, будемо намагатися поліпшити результат.

Особистий рекорд Артема Шаматрина на 60-метрівці з бар’єрами до цього дня складав 7,81 секунди. І ось на чемпіонаті Києва йому вдалося покращити цей результат відразу на 11 сотих! Для такої швидкоплинної дистанції – це чудовий прорив.

– Ми цілеспрямовано готувалися на чемпіонат світу, підводилися до цього. Просто намагалися бігти на всіх стартах, щоб виконати норматив. І ось, нарешті, дотиснули. Добре почали сезон – 7,90, 7,88, потім почали ловити відчуття, і ось, нарешті, тут вони прийшли.

– Те, що ви на усіх стартах цієї зими, в яких змагалися з Сергієм Копанайком, фінішували другим, після нього, не бентежить?

– Мені більш до вподоби літні бар’єри, на 110 метрів. У мене краще виходить друга половина дистанції. Ось там ми з Сергієм позмагаємося по-справжньому. Але сьогоднішні 7,70 на 60-метрівці – також дуже гарний результат.

– Як щодо виконання олімпійського нормативу?

– Звичайно, будемо готуватися. Там результати, звичайно, вищі. Але, повторюся, якщо взимку зумів бар’єрні 60 метрів за 7,70 пробігти, то і на гарний літній час можна розраховувати.

– Як проходила підготовка до сезону?

– Відмінно готувалися, до Португалії їздили. Там усю програму виконали на повну, тому результат на лице.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment