Сергій Романчук: «Результати, показані в Києві, були одними з найсильніших на чемпіонатах ABAF з марафону»

25 квітня у Києві відбувся чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) з марафону. Змагання відбувалися в рамках Kyiv Euro Marathon.

Головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук прокоментував результати переможців та виступи українців.

«Результати, показані в Києві, були одними з найсильніших на чемпіонатах ABAF. Не скажу, що 2:18-2:19, з якими пробігли турки Мерт Гірмалегесе й Хусіє Джан, це високі показники, проте це швидше, ніж бігали в останні роки, – говорить Сергій Романчук. – У жінок робили ставку теж на атлеток з Туреччини, адже особисті рекорди у них були найвищими. Проте перемогла хорватка Ана Штефуль, скинувши понад десять секунд з особистого рекорду.

Приємним був і момент, який стосувався призового фонду. Чемпіонати ABAF відбуваються в рамках комерційних марафонів, і якщо раніше за перемогу призи були десь у межах 600 євро, то в нас організатори виставили за перше місце 1000. Це теж плюс для України.

У нас багато спортсменів або захворіли, або напередодні брали участь у чемпіонаті України з бігу на 10000 метрів. І я дуже вдячний нашим атлетам за те, що вони не просто погодилися виступити на чемпіонаті ABAF, а й поставилися до цього дуже серйозно, як і має бути. Дмитро Пожевілов показав той результат, який демонструє в останні роки, і виграв бронзову медаль. Сергій Попов попри судоми боровся до самого фінішу.

Юлія Тарасова пробігла швидше, ніж на чемпіонаті ABAF минулого року. Вона взагалі молодчинка. Два тижні тому брала участь у трейлі в Туреччині. Вона також хоче реалізувати себе з бігу на 100 кілометрів, цікавиться ультрамарафонськими дистанціями. Від Світлани Советченко ми чекали в Києві особистий рекорд, і вона його встановила!

Команда боролася, і це дало змогу виграти нагороди не лише в індивідуальному, а й у командному заліках».

Posted in Новини | Leave a comment