Три лондонських нормативи на чемпіонаті Києва


29-30 червня на столичному стадіоні СДЮШОР №6 відбувся чемпіонат Києва з легкої атлетики. Низка наших лідерів обрала цей старт як розминку боєм перед чемпіонатом України, який вже 5 липня стартує в Кропивницькому.

Для трьох атлетів ця розминка виявилася більш ніж вдалою – вони виконали нормативи на чемпіонат світу в Лондоні! Переможець нещодавнього командного чемпіонату Європи з бігу на 200 метрів киянин Сергій Смелик, попри зустрічний вітер (-1,3), нарешті «вибіг» з нормативу. Його час на цій дистанції у Києві – 20,42 секунди. Також порадували метальниці. У молоті Альона Шамотіна з Дніпропетровщини приєдналася до Ірини Климець та Ірини Новожилової, які вже раніш виконали норматив, – 72.37. А в метанні диска завдання мінімум на сезон виконала представниця Донецької області Наталя Семенова – 64.09.

Перший старт в сезоні провела киянка Ольга Бібік. Ольга весною потрапила в серйозну ДТП, після якої тривалий час відновлювалася. І ось вже в дебютних змаганнях продемонструвала, що їй вдалося певною мірою надолужити втрачений для підготовки період. Вона виграла 400-метрівку з часом, який усього секундою поступається нормативу на Лондон – 53,15.

Зазначимо, що змагання відбувалися за не дуже комфортних для спортсменів умов. Понад 30-градусна спека, яка інколи супроводжувалася сильним вітром. Так, наприклад, у фіналі чоловіків з бігу на 100 метрів його швидкість сягала 3,5 м/с (зустрічний). За таких умов доволі не поганий час продемонстрували миколаївець Олександр Соколов (10,61) та Еміль Ібрагімов з Чернівців (10,70).

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment