Тріумф українок на етапі «Діамантової ліги» в Парижі

Фото (с)@DanVernonPhoto

Етап «Діамантової ліги» в Парижі завершився тріумфом українських стрибунок у висоту.

У сектор у Франції вийшли відразу чотири українки. Юлія Левченко й Катерина Табашник подолали 1.95 м, проте якщо Левченко зробила це з першої спроби й посіла в підсумку третє місце, то Табашник упоралася з завданням з другої і була шостою.

Ірині Геращенко 1.95 м підкорилися з третього разу, але натомість на 1.98 м вона не використала жодної запасної спроби й з цим результатом стала другою.

Ярослава Магучіх, перш ніж перейти до висоти найкращого результату сезону в світі, 2.01 м, виконала три чистих стрибки – на 1.88, 1.95 і 1.98 м. Після чого з другої спроби подолала 2.01 м і стала переможницею паризького етапу.

«Я рада подолати 2.01 метри, та й на 2.05 були хороші спроби. Знаю, що готова до цієї висоти, адже готувалася до цього й бачила на тренуваннях, на що здатна. Хоча дуже складно тренуватися й підходити у формі до змаганm, бути сфокусованою у той час, коли вдома відбуваються такі речі. Я не можу повернутися додому, доки сезон не закінчиться. Тобто це станеться не раніше вересня. До того я намагаюся і намагатимуся показувати якомога кращі результати задля України.

Найбільше сподіваюся на те, що війна в Україні нарешті закінчиться, а якщо говорити про спорт, то це, звісно, світовий рекорд», – сказала Ярослава Магучіх у інтерв’ю швейцарському телебаченню після перемоги.

Ще один українець, Михайло Кохан, змагався з метання молота, де з результатом 74.93 м став п’ятим.

З усіма результатами «Діамантової ліги» в Парижі можна ознайомитися ТУТ.
ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment