Учбово-спортивну базу «Спартак» на Подолі прийняли до власності громади Києва!

На учбово-спортивній базі «Спартак» на сьогодні функціонує 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 2 з яких — спеціалізовані, які фінансуються за кошти бюджету Києва. У закладах проводяться заняття з плавання, легкої атлетики, спортивної акробатики та інших видів спорту. Загалом зазначені школи відвідують понад 2 230 дітей.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.04.2021 року № 284-p відніс учбово-спортивну базу «Спартак» на вул. Кирилівській, 105 до сфери управління Київської міської державної адміністрації.

На сьогодні учбово-спортивна база «Спартак» потребує капітального ремонту та оновлення спортивного обладнання. Влада готова виділяти кошти на реконструкцію стадіону як цілого комплексу з басейном, біговими доріжками, критим манежем, сприяючи розвитку спортивної галузі у столиці.

Прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва учбово-спортивної бази «Спартак» сприятиме ефективному використанню майна з метою збереження дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підготовки спортивного резерву до складу збірних команд України з різних видів спорту та покращенню матеріально-технічної бази фізичної культури та спорту Києва.

Спартак — стадіон, споруджений 1934 року. На стадіоні є футбольне поле з трибунами на 5 тис. місць, ігрові майданчики, сектори для штовхання ядра, метання диска, молота, списа, 2 закриті спортивні зали, сауна, закритий басейн (довжина доріжки 25 м), готель на 150 місць.

Під час капітального ремонту 1977-80 років споруджено чотири металеві вишки (вис. до 30 м) для освітлення стадіону. За останні роки на території стадіону було збудовано два поля для міні-футболу, зроблено капітальний ремонт будівлі басейну.

Своєрідною візитною карткою стадіону с бронзовий барельєф легендарного стародавнього героя Спартака, на честь якого й названо стадіон. Барельєф легендарного воїна, колишнього гладіатора, який згодом став керівником повстання поневолених, встановлено на стіні біля центрального входу. На барельєфі Спартак зображений зі смолоскипом у руці.

Проєкт рішення КМР

Posted in Новини | Leave a comment