Юлія Левченко: «Зараз акцент на ОФП, в дорослому спорті без неї нікуди»

Levchenko_illichivsk2Для висотниці Юлії Левченко минулий сезон вийшов знаковим. Окрім виступів у змаганнях своєї викової категорії (юніорської), киянка дебютувала в топових дорослих змаганнях: чемпіонаті світу та етапі Діамантової Ліги.

– Юліє, як вважаєте, минулий сезон для вас вийшов вдалим чи ні?

– Я часто про це думаю, і однозначної відповіді на це сама собі дати не можу. З одного боку жаль, що запорола свої основні змагання – на юніорському чемпіонаті Європи у Швеції посіла лише шосте місце. З іншого боку вдалося побувати на стількох змаганнях, включаючи дорослий чемпіонат світу. Тому я не можу зробити якусь об’єктивну оцінку. Всього по трохи було.

– На наступний сезон мету здобути путівку на Олімпіаду ставите перед собою?

– Мріяти не шкідливо. Не знаю, ми зараз тренуємося як звичайно, особливих змін у порівнянні з підготовкою до попереднього сезону не має. Стараємося. Але якщо собі в голову вбивати думки, що потрібно кудись там пробитися, то користі з цього не буде. Вийде поїхати до Ріо – добре, не вийде – нічого страшного.

– На що зараз на іллічівському зборі акцент робите?

– На фізичну підготовку. В мене вперше був такий насичений і тривалий сезон, важко було, я ослабшала, адже мені ще ніколи так довго не доводилося тримати себе в тонусі. І роботу на фізику нікуди було втиснути в графік. Коли приїхала на збір, мене ноги не тримали. Так що зараз перш за все – ОФП.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment