Юлія Левченко – про перемогу на молодіжному чемпіонаті Європи

Минулого тижня Юлія Левченко стала переможницею молодіжного чемпіонату Європи U23 зі стрибків у висоту, виконавши олімпійський норматив (1,97 м). Щойно повернувшись з Євле (а саме у цьому швецькому місті проходили змагання), вона відразу завітала на презентацію стадіону «Русанівець» у Києві. А вже наступного дня стала гостею на легкоатлетичних змаганнях KyivAthleticsFestivalна призи президента ФЛАК Віктора Грінюка.
Під час презентації «Русанівця» з Юлією поспілкувався журналіст сайту «Главком». 
– Дуже багато моїх прихильників за кордоном були вражені, що я ще в категорії U23. Їм здавалося, що я вже старша. Насправді, до мети треба йти поступово, нікуди не поспішати і показувати результати у своїх вікових категоріях. Бо дорослий спорт – добре, але потрібно спочатку навчитися перемагати серед ровесниць. Так, я перемогла на молодіжному чемпіонаті Європи попереднього разу, у 2017-му. Але зараз мені не було легше, бо розуміння того, що цього разу теж хочу взяти золото, тиснуло. Та й суперниці були непрості. Білоруска Карина Таранда не так давно подолала два метри і мала найкращий серед нас результат сезону. Загалом вийшла гарна боротьба, після якої залишилися виключно позитивні емоції.

Тобто ноток самовпевненості у вас не було?

Завжди їду на змагання і налаштовуюся на те, що потрібно боротися. Як на мене, це головне. Думаю, не тільки для мене. Ніхто собі наперед медалей не вішає. Нагороди можна виграти тільки у боротьбі. На цей раз у Євле азарт, правильний настрій теж з’явилися під час стрибків. Після того все було гаразд.

Окрім перемоги, ви виконали олімпійський норматив.

Це приємний бонус. Часу до Олімпіади ще багато і, в принципі, показати приємний результат ще встигала. Але краще виконати норматив раніше. Приємно, що вдалося, хоча коли стрибала, я про це не замислювалася.

Posted in Новини | Leave a comment