Яна Гладійчук: «Головне завдання на сезон виконала, але тепер виникає наступне»

На чемпіонаті України в приміщенні, який 10 лютого почався в Сумах, стрибунка з жердиною Яна Гладійчук змогла реалізувати те, до чого йшла впродовж тривалого часу. Вона з першої спроби подолала 4.61 м, на дев’ять сантиметрів поліпшила особистий рекорд і виконала норматив для участі в чемпіонаті Європи в приміщенні. Але досягши однієї мети, відразу поставила перед собою наступну.

«Дуже щаслива, адже мені вдалося виконати головне завдання на сезон і стрибнути по нормативу на чемпіонат Європи в приміщенні. Тепер виникає наступне завдання – гідно виступити в Торуні і показати там хороші метри й сантиметри, – сказала після завершення змагань Яна Гладійчук. – Задоволена тим, що вдалося встановити особистий рекорд. Я довго йшла до нього, підбиралася до цих висот на тренуваннях, але не могла реалізуватися на змаганнях. У минулі сезони часто зупиняли травми, а цього року вдалося зробити так, щоб вони дали мені нормально жити – і ми нарешті отримали результат.

Підготовка у нас з року в рік схожа, ми працюємо за однією схемою, техніка стрибка не змінюється, основні завдання теж, просто щоразу вдається виконати їх все ліпше і ми стаємо кращими.

Сьогодні мені хотілося спробувати 4.66. Відчувала, що технічно стрибки йшли добре, і хотілося злетіти вище, ще трішки додати, спробувати жорсткіші жердини і свої сили. Сподіваюся, мені це вдасться зробити ще до чемпіонату Європи. Принаймні можливості для цього мають бути, адже до Торуня у мене запланований чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у приміщенні і ще один старт».

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment