Яна Гладійчук – про виступ у кваліфікації чемпіонату Європи

Фото (с)Alexander Hassenstein/Getty Images for European Athletics

У кваліфікації зі стрибків з жердиною і Яна Гладійчук, і Марина Килипко мали хороші шанси пройти далі. Обидві атлетки прагнули цього, особливо після не надто вдалого виступу на чемпіонаті світу в Юджині. Але для обох висота 4.40 м цього дня стала нездоланною. При тому що і Яна, й Марина у заключній спробі були близькими до її подолання, змагання вони завершили з результатом 4.25 м.

Попри те, що для обох спортсменок шлях на чемпіонат Європи виявився нелегким через проблеми з транспортуванням жердин, жодна з них не списувала невдачу на це. А після змагань Килипко й Гладійчук зізналися, що найбільшим бажанням для них є повернення додому й зустріч з рідними.

«Схоже, мені знову не вистачило спроби. Але щоб такого не було, потрібно бути краще готовою. Лише це підвело сьогодні, – говорить Яна Гладійчук. – Професіоналізм полягає саме в тому, щоб уміти збиратися. Але десь розумієш, що сезон уже досить довгий, багато турнірів позаду, на кожних з них ти викладаєшся. Десь трішки не вистачало коректив тренера, адже цього разу я без нього. Ще й перед цим був дуже невдалий чемпіонат світу, коли загубилися жердини і я впродовж двох місяців  залишалася без них. Можна сказати, тоді мій чемпіонат у Юджині й закінчився.

Якраз через проблеми з транспортуванням жердин авіалініями цього разу вирішили не ризикувати й поїхати наземним транспортом. Тим більше до Мюнхена здебільшого літають маленькі літаки. Таких, якими б можна було їх доставити, було лише два рейси. Але навіть так без пригод не обійшлося.

З трьох спроб мені не вдалося влізти з жердинами в потяг у Польщі. Після цього ми просто сіли з тренером на пероні й так просиділи години дві, а потім вирішили їхати машиною до німецького кордону. Там мені дуже допомогли атлети з німецької організації Athletes for Ukraine – мене зустріли мінібусом і відвезли в Мюнхен. Так, дорога була не надто легкою, але це краще, ніж загубити жердини знову.

Що відчувала після заключної спроби? Розпач. Був хороший стрибок, я навіть не зрозуміла, в який момент доторкнулася планки, що вона впала. Потрібно буде передивитися повтор.

Цього сезону в мене ще є старти й високого, й середнього рівнів. Поки що не вирішили, які з них оберемо, але ще десь упродовж місяця позмагаюся, адже форма ще є, як і відчуття нереалізованості. А після того спробую поїхати додому, адже вже дуже давно там не була й безмежно сильно хочу побачити сім’ю».

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment