Інформація для спортсменів, включених в пул тестування

Інформацію про місцезнаходження повинні представляти спортсмени, які входять в національний пул тестування або в пул тестування міжнародної федерації.

Пул тестування – це список спортсменів, що створюється антидопінговою організацією. Критеріями внесення спортсменів в цей список являються високі спортивні результати, порушення самими спортсменами або їх персоналом антидопінгових правил в минулому і т.д.
Національний пул тестування ‒ список спортсменів, що створюється національною антидопінговою організацією (НАДЦ).

Пул тестування міжнародної федерації ‒ список спортсменів, що створюється міжнародною федерацією вашого виду спорту.
Отже, якщо спортсмен отримує повідомлення (особисто в руки або по електронній пошті) від міжнародної федерації, або від національної антидопінгової організації (НАДЦ) про те, що він включений в пул, то з цього моменту він зобов’язаний надавати інформацію про своє місцезнаходження.

Спортсмен залишається в пулі тестування до тих пір, поки він не буде повідомлений про виключення із нього.
Виключення із пулу тестування міжнародної федерації не включає за собою автоматичне виключення із національного пулу тестування і навпаки.

Спортсмен має право уповноважити свого представника надавати інформацію про місцезнаходження. В командних видах спорту інформація про місцезнаходження може надаватися офіційними представниками команди в вигляді колективної інформації.

Спортсмен повинен надавати наступну інформацію:

контактні дані: поштову адресу, телефонні номера, електронну адресу;
графік тренувань з вказанням часу і місця їх проведення;
інформацію про майбутні змагання;
адреса місцезнаходження в нічний час ‒ це може бути готель, спортивна база, квартира і т.д.;
іншу інформацію про місцезнаходження на кожен день;
одногодинний інтервал абсолютної доступності для тестування (спортсмен повинен вказувати одну годину протягом доби, коли інспектор допінг-контролю зможе протестувати його. Цей час вказується в проміжку з 5-ї до 23-ї години. Інформація про одногодинне вікно повинна бути детальною і актуальною. Спортсмен повинен вказати назву населеного пункту, вулиці, номер будинку, код дверей під’їзду и т.д.);
в випадку параолімпійських видів спорту, необхідно вказувати вид інвалідності спортсмена.

Вся інформація повинна бути докладною і актуальною.

Інформацію про місцезнаходження необхідно надавати перед початком кожного кварталу на наступний квартал. Інші терміни надання інформації можуть встановлюватися Міжнародними федераціями.

Надавати і змінювати інформацію про місцезнаходження необхідно за допомогою інтернет-бази даних про місцезнаходження ADAMS. Логін і пароль для входу в систему спортсмен отримує разом з повідомленням.

Якщо спортсмен не виконаєте умову про надання інформації чи буде відсутній у вказаному ним місці без поважних причин, то це призведе до порушення антидопінгового правила відповідно до Правил та потягне за собою застосування санкцій у вигляді позбавлення права на участь у змаганнях на період від 12 до 24 місяців (за перше порушення) або на довше (за друге та наступні порушення).

Якщо Ви є спортсменом, якого включено в Реєстрований пул тестування НАДЦ, то Ви повинні виконувати наступні умови.

Ви маєте повідомити НАДЦ про своє місцезнаходження кожного дня протягом наступного кварталу. Це означає, що Ви повинні повідомити, де Ви будете знаходитися кожного дня протягом періоду змагань, вказуючи наступну інформацію:

1) Кожного дня протягом наступного кварталу (включаючи вихідні) необхідно вказати одне конкретне місце та один конкретний проміжок часу тривалістю 60 хв. у період з 6-ї год ранку до 23-ї год. вечора, де можна буде Вас застати для проведення тестування на допінг.

Якщо ваші плани змінюються і Вас не буде у вказаному місці протягом вказаного проміжку часу, то Вам необхідно обновити вашу інформацію до настання цього проміжку часу, або вказати інший проміжок часу та інше місце, де і коли Вас можна знайти в цей день.

2) Ви повинні вказати точні адреси місць, де Ви будете проживати кожного дня протягом наступного кварталу (включаючи вихідні). Це означає місця, де Ви будете ночувати (дім, готель, тимчасове орендоване житло).
Якщо ваші плани змінюються і Ви будете ночувати в іншому місці протягом конкретної ночі, то Вам необхідно оновити інформацію про ваше місце перебування до настання цієї конкретної ночі.

3) Ви повинні надати НАДЦ назви та адреси місць, де Ви будете тренуватися, працювати або здійснювати будь-яку щоденну діяльність протягом відповідного кварталу (включаючи вихідні) та звичні часові рамки для цієї щоденної діяльності.

Якщо Ви змінюєте щоденну діяльність, наприклад, Ви припиняєте тренувати вранці та замість цього починаєте тренуватися вдень, або якщо Ви тренувалися в спортзалі по понеділках, а потім почали тренуватися по вівторках та п’ятницях, то Вам необхідно внести ці зміни в вашу інформацію про місцезнаходження.

Однак, якщо зміни у Вашому розкладі мали одноразовий характер та трапилися випадково, наприклад, Ви вирішили одного понеділка потренуватися в спортзалі, а не в басейні, але потім знову плануєте тренуватися в басейні по понеділках відповідно до Вашого звичного розкладу, то вносити цю випадкову одноразову зміну у вашу інформацію про місцезнаходження не обов’язково.

4) Ви повинні повідомити НАДЦ ваш графік участі в змаганнях на наступний квартал, вказавши дати, час та місця проведення (назви та адреси) де Ви будете брати участь у змаганнях відповідно до Вашого плану змагань на наступний квартал. Ще раз нагадуємо про необхідність вносити будь-які зміни Вашого графіка змагань у вашу інформацію про місцезнаходження.

Posted in Новини | Leave a comment