«Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2016» – наймасштабніший півмарафон України

kyivhalfmarathon1610 березня у прес-центрі інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася прес-конференція, присвячена «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2016», який відбудеться 17 квітня.

Цьогорічний, шостий за ліком Київський міжнародний півмарафон має стати наймасовішою вітчизняною біговою подією року в країні – у заході візьме участь близько 10 000 учасників. У програмі заходу заплановано 5 забігів різної дистанції для дорослих: від 2 до 21,0975 км. Спеціально для дітей передбачені три дистанції: 100 м, 500 м, 1000 м, участь для них безкоштовна, але попередня реєстрація обов’язкова. В рамках півмарафону відбудуться і заїзди ролерів на дистанції 21,0975 км і 5 км.

У порівнянні з минулим роком загальний призовий фонд заходу виріс більш ніж у два рази і складає 104 тисячі гривень.

«З кожним роком кількість учасників наших бігових подій збільшується. Цього року Київський півмарафон передуватиме усім весняним святам, тож, у бігунів не буде зайвих спокус відхилитися від підготовчого плану, ми очікуємо близько 10 тисяч учасників. Звісно, їхнє здоров’я та безпека – наш пріоритет. Ми змінили систему допуску учасників до головного забігу: всі охочі бігти 21 км мають отримати спеціальну довідку від спортивного лікаря. На менші дистанції: 10, 5 та 2 км медичні довідки не потрібні», – розповів Дмитро Черніцький, засновник «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2016».

Питанню безпеки здоров’я учасників велику увагу приділив під час свого виступу президент Федерації легкої атлетики Києва Віктор Грінюк. Він закликав усіх, хто збирається взяти участь у пів марафоні, відповідально підійти до питання перевірки стану свого здоров’я, а також відвідати тренування, які щосуботи по усій столиці безкоштовно проводять організатори півмарафону. На них, зокрема, можна взнати безліч корисної інформації – як правильно бігати, як грамотно вживати воду під час пробігів, як підібрати якісне взуття для змагань тощо.

Цього року «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2016» розпочав активну діяльність із залучення іноземних учасників: маршрут змагання отримав сертифікат міжнародної асоціації марафонів, а сам захід став повноправним членом AIMS– престижної міжнародної організації, яка об’єднує більше 300 бігових подій у 95 країнах світу.Ці факти та промокампанія мають збільшити кількість іноземних учасників до 500-600 осіб – це вчетверо більше ніж минулого року.

«Кожна європейська столиця має свій біговий захід, який є візитівкою міста. Київ – не виключення. Цього року управління туризму КМДА включило Київський півмарафон та Київський марафон у програму офіційних подій Києва. Ці заходи є надзвичайно важливими для нашої столиці для залучення іноземних туристів»,– прокоментував Антон Тараненко, начальник управління туризму КМДА.

Маршрут «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2016»розкриває всю красу весняного Києва: старт та фініш заходу відбудеться на Контрактовій площі. Далі учасники матимуть змогу пробігти набережною Дніпра, Московським мостом та насолодитися зеленою зоною Труханіва острова.

Також у рамках Київського півмарафону відбудеться відразу два благодійні проекти: благодійний забіг на 2 км «#Нетерплячки» та благодійний марафон. На кошти зібрані під час благодійного забігу буде придбано автономний реаніматор для перинатального центру Київського міського пологового будинку №7.

Posted in Новини | Leave a comment