Ірина Геращенко – бронзова призерка чемпіонату Європи серед юніорів

IAAF World Junior Championships 2012

Киянка Ірина Геращенко (тренер Пустовойт І.Г.) принесла бронзову нагороду до скарбниці збірної команди України на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який 21 липня завершився в Рієті (Італія). Ірина показала результат в стрибку у висоту: 1,84 м. Приємно, що першу сходинку в цьому виді посіла також українка – Катерина Табашник.

Взимку головний тренер зі стрибків В’ячеслав Тиртишник запропонував включити до складу збірної на дорослий чемпіонат Європи в приміщенні двох юніорок – Ірину Геращенко й Катерину Табашник. Тренерська рада і Виконком ФЛАУ з пропозицією погодилися, адже у дівчат і справді вимальовувалася непогана перспектива на майбутнє. Медалей у Гетеборзі вони не виграли, але в своїй віковій категорії не підвели.

Стрибки у висоту набагато рідніші Ірині Геращенко, адже Табашник насправді семиборка. Проте своїми результатами в цьому виді програми змусила суперниць звільнити їй місце.

В Рієті обидві наші спортсменки могли вистрибнути на п’єдестал. У Геращенко такий досвід уже був: два роки тому на юнацькому чемпіонаті світу в Ліллі вона була другою. Цього разу в Ірини все складалося надзвичайно вдало аж до висоти 1,86 м. Саме тут її чекала невдача. Проте навіть після цього було очевидно – без медалі українка з Італії не повернеться, адже в секторі залишалося лише дві атлетки.

Табашник, яка безпомилково долала одну висоту за іншою, продовжила боротьбу с росіянкою Олександрою Яришкіною. Остання, до речі, кілька разів покращувала особистий рекорд і несподівано для самої себе виграла «срібло» (1,88 м).

Табашник без проблем подолала 1,88 м і вийшла боротися з планкою на висоті особистого рекорду – 1,90 м. З третьої спроби Катерина в цій дуелі взяла гору. Більше того, одна зі спроб на 1,92 м дала зрозуміти, що сьогоднішній результат спортсменки зовсім не межа її можливостей.

Стрибок у висоту. Юніорки:
1. Катерина Табашник (Україна) – 1,90 м (особистий рекорд)
2. Олександра Яришкіна (Росія) – 1,88 (особистий рекорд)
3. Ірина Геращенко (Україна) – 1,84

За матеріалами сайту ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment