Підписано меморандум задля проведення в Києві чемпіонату АБАФ з півмарафону

Федерація легкої атлетики України, Федерація легкої атлетики м. Києва та компанія Run Ukraine підписали Меморандум про співпрацю. Він передбачає співробітництво та об’єднання зусиль з метою організації та проведення в рамках «Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2019» чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій з півмарафону.

Рік тому Україна вступила до АБАФ, яка наразі налічує 20 країн-членів. Впродовж цього невеликого терміну українській стороні вдалося заявити про себе в Асоціації не лише серйозними здобутками наших атлетів, але й отримати право на проведення одного з головних стартів АБАФ. Він відбудеться у Києві 7 квітня, і стане першими офіційними міжнародними змаганнями з легкої атлетики за останній час.

– Це знакова подія для і для компанії Run Ukraine, і для всієї бігової спільноти нашої країни, – розповідає генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький. – Завдяки таким змаганням ви виходимо на новий рівень, коли в рамках любительських стартів проводяться такі серйозні чемпіонати. Цесвоєрідний передвісник проведення в майбутньому в Україні чемпіонатів Європи та світу з півмарафону. Адже ми прагнемо вийти саме на такий рівень. Ми вже маємо серйозний, 10-річний досвід організації масових бігових заходів. Але співробітництво з міжнародними та українською федерацією має допомогти нам придбати новий досвід, який обов’язково станеться в нагоді.

– У лютому 2018 року ми стали членами Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій, – поділився враженнями від зустрічі генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь. – Це значно розширило змагальний календар для наших атлетів. А відтепер ми ще й самі отримали змогу приймати престижні міжнародні старти. Ми тривалий час йшли до цього. І це – перша ластівка. Ми і надалі будемо працювати над залученням в Україну офіційних змагань міжнародного рівня.

– Ми багато років чекали на європейські змагання в Києві, і для нас це знакова подія, – розповідає президент ФЛА Києва Віктор Грінюк. – Ми багато разів подавали заявки в міжнародні федерації, робили презентації, досить близько були до позитивного вирішення. І нарешті це сталося. Дуже дякую команді Run Ukraine, ФЛАУ, особисто президенту АБАФ Доброміру Карамарінову. Під час його візиту в Київ ми йому показували наші можливості, він в нас повірив. Намагатимемося провести чемпіонат на високому рівні, і щоб він ознаменував початок нової ери розвитку легкої атлетики Києва та загалом України.

Posted in Новини | Leave a comment