Київ святкуватиме 100-річчя Олімпіади

24-25 травня Київ відзначатиме сторіччя Олімпійського Києва та заснування Київського олімпійського комітету.

Організаторами урочистостей виступають Національний олімпійський комітет України та Київська міська державна адміністрація.

Київ завжди був перлиною культурного та освітнього життя Східної Європи. Тому головною сенсацією міського життя сторічної давнини стала Всеросійська виставка, яка проходила протягом декількох місяців 1913 року в районі сучасного НСК «Олімпійський».

Саме в цей час у місті відбувалася І Російська Олімпіада, для організації якої було створено Київський олімпійський комітет.

Організатори активно готуються до відзначення 100 літнього ювілею цієї грандіозної події.

Програмою передбачаються найрізноманітніші заходи. Це і проведення Міжнародної конференції «Олімпійський спорт: історія і сучасність», відкриття у Маріїнському парку Алеї олімпійської слави, де відбудеться закладка пам’ятника легендарному гімнасту 7-разовому Олімпійському чемпіону Борису Шахліну, презентація Олімпійської експозиції та ще багато чого цікавого.

Також в рамках святкування сторіччя пройде одна з найулюбленіших акцій Національного олімпійського комітету України – «Олімпійський день».

До столиці очікується приїзд високопоставлених осіб, членів Міжнародного Олімпійського Комітету, президентів НОКів різних країн світу.

Тож слідкуйте за оперативними новинами та програмою заходів на офіційному сайті Національного олімпійського комітету.

Довідково:

Перша Російська Олімпіада відбулась з 20 по 24 серпня 1913 року.

Змагання проходили у 11 видах спорту: легка атлетика, гімнастика, фехтування, боротьба, важка атлетика, стрільба, плавання, вело та мотоспорт, лаун-теніс, футбол.

600 учасників представляли 21 місто, а саме: Москва, Санкт-Петербург, Варшава, Рига, Київ, Харків, Одеса, Кам’янець-Подільський, Чернігів, Могильов, Луцьк, Новоросійськ, Севастополь, Ростов, Катеринослав, Курськ, Самара, Тирасполь, Рівне, Юр’єв, Віндава.

У підсумку змагань, на I Російській Олімпіаді, найбільше нагород різного ґатунку вибороли спортсмени Санкт-Петербургу, друге місце посіли представники України, зокрема спортсмени Києва, третє – спортсмени з Москви.

НОК

Posted in Новини | Leave a comment