Виступ Киян на чемпіонаті світу в Бірмінгемі

На головному легкоатлетичному старті зимового сезону 1-4 березня у Бірмінгемі (Велика Британія) українську команду представляли 17 атлетів (5 чоловіків і 12 жінок) та 8 офіційних осіб.

Місто Київ у Бірмінгемі представляли 5 атлетів: Христина Стуй (60 м), Яна Качур (4х400 м), Тетяна Мельник (4х400 м), Юлія Левченко (висота) та Ірина Геращенко (висота).

У секторі для стрибків у висоту виступали срібна медалістка чемпіонату світу Юлія Левченко і фіналістка Олімпійських ігор Ірина Геращенко. Та у Бірмінгемі потрапити на п‘єдестал дівчатам не вдалося. Проте обидві ввійшли до першої вісімки.

Юлія Левченко настільки привчила вболівальників до успішних виступів і високих результатів, що багато хто, певно, вже й забув, що цій дівчині лише наприкінці минулого року виповнилося 20 і лише все того ж 2017-го вона провела свій перший повноцінний сезон на дорослому рівні, суміщаючи його з виступами на «молодіжці». Чемпіонат світу у приміщенні став першим у її кар’єрі. А її коментар після виступу лише підтвердив це: «Можливо, не вистачило досвіду. Все ж таки на таких змаганнях його у мене не так багато. Зараз хочеться прийти на тренування і розібрати всі помилки. Так відразу складно сказати, що було не так. Ніби і підготовка була хорошою, і почувалася добре, і на розминці все було нормально. Але щойно почалися змагання – нічого не вдавалося», – поділилася вона враженнями з журналістом сайту sportarena.com. І додала «Хотілось більшого. Мети, як такої, виграти медаль не стояло. Хотілось просто показати свої найкращі стрибки, а там уже одне дало б інше. Тепер же виходить так, що без хорошого результату немає місця на п’єдесталі».

У Бірмінгемі Левченко стала п’ятою з результатом 1,89 м.

Ірина Геращенко прилетіла у Бірмінгем за п’ять годин до початку змагань. Літак з Амстердама у Бірмінгем, як і ще багато інших, 28 лютого відмінили. Їй і ще кільком українським атлетам довелося ночувати в Нідерландах і чекати на свій новий рейс уже 1 березня. Прилетівши в Англію, Ірина лиш зазначила, що дуже виснажена через усі ці «пригоди», проте надзвичайно щаслива, що все ж долетіла.

На жаль, стати ще щасливішою і бодай показати свої найкращі результати цього сезону Геращенко у Бірмінгемі теж не судилося. Вона впевнено почала змагання з висоти 1,84 метри, проте вже наступна – 1,89 метрів – перекреслила всі надії на вищі місця. Вона сьома.

Три перші і шість за часом. Саме такою була форма виходу до півфіналу з бігу на 60 метрів у жінок. Христина Стуй у своєму забігу лише сотою поступилася Гейон Еванс з Ямайки, яка фінішувала третьою, і тисячними долями секунди голландці Джаміль Самюель. Українка п’ята з результатом 7,34 с. Для виходу до наступної стадії змагань цього результату, на жаль, забракло. Христина Стуй була однією з тих спортсменок, яка через відміну рейсу прибула до Бірмінгема лише напередодні змагань.

Жіноча естафетна команда 4х400 метрів у складі Тетяни Мельник, Катерини Климюк, Анни Рижикової і Анастасії Бризгіної зупинилися у кроці від «бронзи» чемпіонату світу у приміщенні.

Українки фінішували п’ятими, проте через дискваліфікацію ямайської команди, яка перетнула фінішну лінію другою, піднялися на четверте місце – 3.31,32 хв. Британки піднялися на третю сходинку, але їхній біг був також не безгрішним. На передачі з першого на другий етап Ханна Вільямс наступила на п’ятку Катерині Климюк і «зняла» з неї шиповок. Тренерський штаб збірної України відразу після фінішу естафет подав протест, який задовольнили.

На якийсь час саме українки були третіми, але британці з таким рішенням не погодилися і подали протест на український протест. Цього разу рішення було вже на користь господарів змагань. Українки четверті, а у команди Великої Британії бронзові медалі.

Posted in Новини | Leave a comment