Віктора Грінюка обрано членом Виконкому ФЛАУ

Віктор Грінюк29 листопада у смт Манька Черкаської області відбулась Конференція Федерації легкої атлетики України в якій взяли участь представники 23 областей.

На Конференції було заслухано звіт президента Ігора Гоцула про роботу ФЛАУ в 2013-2014 роках, доповідь виконавчого директора ФЛАУ Михайла Медведя, були внесені зміни до персонального складу Виконавчого комітету ФЛАУ.

Згідно з новим статутом ФЛАУ, президент та віце-президенти будуть обиратися шляхом таємного голосування.

Оскільки у Виконкомі ФЛАУ зявилося одне вакантне місце (Білуха Н.В. написала заяву про вихід), Ігор Гоцул запропонував провести тестове голосування за члена Виконкому ФЛАУ за правилами таємного голосування. Було висунуто 4 кандидатури, пройшли два тури голосування. Віктор Грінюк отримав перемогу, набравши 14 голосів.

Згідно проголосованих перехідних положень до нового Статуту ФЛАУ, Президія, Виконком, віце-президенти та президент ФЛАУ будуть виконувати свої повноваження до чергової звітно-виборчої конференції ФЛАУ у 2016 року.

Найголовнішим питанням Конференції було прийняття нового статуту ФЛАУ – саме воно обговорювалось найбільш активно.

Зміни, запропоновані ФЛАУ, довгий час були доступні для обговорення загалом – повний текст Статуту було розміщено на сайті федерації. Деякі пропозиції було внесено ще до початку Конференції, деякі представники обласних федерацій запропонували вже під час обговорення. Зміни, внесені до статуту, розроблялись для уніфікації в термінології та структурі з аналогічними документами ІААФ та ЕА.

Серед найважливіших з них – створення нового органу федерації – Ради. Розробники пропонували обирати до неї 14 осіб плюс керівництво: президент, віце-президенти та державний тренер, які входять до Ради автоматично. Збиратись на засідання Рада має не менш як один раз на півроку. Але учасники конгресу висунули власну пропозицію: щоб в керівному органі були представлені представники всіх обласних федерацій. Більшістю голосів це рішення було прийнято.

Також було прийнято і весь статут в цілому – відтепер в ньому можуть бути зроблені лише «косметичні» виправлення.

Posted in Новини | Leave a comment