Кияни на ЧС в Лондоні: Ігор Русс 27-й в марафоні з результатом 2:17:01

Марафон і Лондон. Таке словосполучення ми звикли чути один раз на рік, в квітні. Але трапляється, що гарні речі повторюються частіше. Так і з марафоном в Лондоні, вже вдруге за рік всі прикуті до телеекранів та інтернету, на цей раз в рамках Чемпіонату світу!

Українці завжди успішно виконують умови відбору, це і не дивно, адже для пересічного українського професіонала показати 2,18 не складає надзвичайних зусиль. Про перипетії відбору можете почитати в розгорнутому матеріалі, а поки нагадаємо, що Україну в Лондоні представляли наступні марафонці чоловіки: Ігор Олефіренко, Ігор Русс та Юрій Русюк.

Дуже серйозний резкльтат  показав молодий по марафонським міркам, 27-річний білоцерковець, Ігор Олефіренко2:15,34, при середньому пейсі 3:13 та 18-те підсумкове місце на чемпіонаті світу переводить його в когорту елітних марафонців світу. Окрилений Ігор поділився емоціями відразу після фінішу.

Ігор Русс дістався фінішу 27-м з найкращим результатом сезону – 2:17:01 (середній темп 3:15), хоча в своєму активі Ігор має особистий – 2:12:46.

Юрій Русюк фінішував 36-м – 2:18:54 (середній темп 3:18), однак це на 2 хвилини гірше особистого рекорду спортсмена, тож Юрій не надто задоволений своїм дебютом на ЧС:

Готовий наче був непогано, можливо недопрацював, або перепрацював, скоріше навіть перепрацював. Траса звичайно тут не надто проста, різкі повороти вибивають дуже сильно.

Чесно кажучи, незадоволений, розраховував на результат хоча б 2:15. Так в принципі і біг до 34-го кілометра, далі вже добігав на зубах. Але про те, щоб зійти думок не було. У мене стояло завдання – добігти будь-якою ціною. Це все ж перший чемпіонат світу для мене. І звичайно, порівняно з іншими марафонами, тут зовсім інакше. Слабких нема, сильні всі!

Статус лідера марафонського бігу тут вкотре підтвердила Кенія. Джефрі Керуї перетнув фінішну лінію на Тауерському мосту з результатом 2:08:27. Друге і третє місце у Тамірата Тола (2:09:49, Ефіопія) та Альфонс Сімбу (2:09:51, Танзанія) відповідно.

Рекорд чемпіонату в марафоні встановив кенієць, що й не дивно, Абель Керуї, в Берліні 2009 року він показав гройсмейстерський результат 2,06,54, що на 20 секунд швидше за рекорд України у виконанні Дмитра Баранівського.

За матеріалами: Жорстка Атлетика

Posted in Новини | Leave a comment