Київський марафон: зареєстровано більш ніж 1500 учасників!

27 квітня стартує п’ятий Київський міжнародний марафон – подія, що об’єднує професійних спортсменів та шанувальників бігу з усього світу в столиці України. Організатори пробігу забезпечать безпеку кожному з учасників за підтримки головного управління МВС і ДАІ м. Києва, і гарантують, що Марафон відбудеться незалежно від політичної ситуації в країні.

Київський міжнародний марафон проводиться під патронатом Київської міської адміністрації та Федерації легкої атлетики м. Києва вже 5-й рік поспіль. Широка бігова програма робить Київський марафон заходом, привабливим не тільки для професійних спортсменів, а й для прихильників бігу всіх віків і рівнів підготовки

Призовий фонд марафону в 2014 році становить 40 000 гривень.

Траса марафону прокладена центральними вулицями міста, старт і фініш пробігу відбудеться на Контрактовій площі. Маршрут охоплює практично весь центр Києва та простягається повз стародавніх пам’яток історії та архітектури міста.

В рамках Київського марафону відбудеться декілька забігів, що відрізнятимуться дистанцією – від 5 до 42 км, а також аудиторією бігунів.

Окремим стане благодійний забіг пам’яті загиблих героїв «Небесної сотні». Кошти, зібрані серед учасників цього забігу будуть перераховані на рахунок благодійного фонду на допомогу сім’ям загиблих за незалежність України .

За словами організаторів, Київський міжнародний марафон відбудеться незалежно від політичної обстановки в Україні під посиленою охороною. Учасників заходу будуть супроводжувати співробітники ДАІ на мотоциклах.

«До нас регулярно надходять дзвінки та листи з різних країн від бажаючих взяти участь у Київському марафоні. Люди турбуються, чи не скасуємо чи ми захід у зв’язку з нелегкою ситуацією в країні – говорить директор Київського марафону Дмитро Черніцький , – Іноземців хвилює питання безпеки. Ми запевняємо, що всі поточні випробування України не вплинуть на проведення Марафону. Дороги Києва за маршрутом забігів будуть перекриті. Патрулі міліції чергуватимуть під час всього марафону. Зараз як ніколи важливо робити все можливе, щоб народ усіх регіонів України та інших країн світу об’єднувався. Київський Марафон може стати своєрідним символом об’єднання та руху до спільної мети».

У 2014 році траса Київського марафону отримала сертифікат AIMS – Асоціації міжнародних марафонів і пробігів. Членство в цій спортивній некомерційній організації дає можливість офіційно присвоювати розряди й звання спортсменам згідно з результатами, отриманими на марафоні. Тепер всі учасники Київського забігу зможуть виконувати нормативи від 3 юнацького до майстра спорту міжнародного класу. Крім того, цього року марафон вперше пройде в одне коло, як це заведено в усьому світі.

Київський марафон виконує важливу задачу популяризації бігу як виду спорту, є спортивною візитною карткою Києва.

Девіз заходу: «Київський марафон – біг заради твого життя».

Подробиці і реєстрація на п’ятий Київський марафон наявні на офіційному сайті – www.kyivmarathon.org.

Posted in Новини | Leave a comment