У Мінмолодьспорту презентували Концепцію реформування сфери спорту в Україні

1 грудня в Міністерстві молоді та спорту України презентували Концепцію реформування сфери спорту та фізичної культури.

“З самого початку роботи над Концепцією ми бачили такі головні завдання реформи українського спорту:

− Євроінтеграція. Розширення співробітництва із міжнарожними організаціями, розвиток європейського виміру в спорті. Це також сприятиме євроінтеграції України в цілому.

− Конкуренція за правилами. Спорт стає основою для формування та підтримки в суспільстві навичок чесної конкуренції за правилами.

− Дерегуляція і автономія спорту. Розбудова недержавного сектору країни через розширення повноважень громадських організацій, в тому числі — спортивних”, – зазначив в.о. Міністра молоді та спорту України Дмитро Булатов.

Реформа має йти по чорирьом ключовим напрямкам: спорт вищих досягнень; масовий спорт; спорт в системі освіти та інфраструктура.

“По кожному з цих напрямків ми запланували зміни, які піднімуть країну на якісно новий, вищий рівень”, – зазначив Дмитро Булатов.

Щодо питання функціонування спортивних шкіл, який визвав найбільше запитань: спортивні школи отримають статус спортивних клубів, а разом з цим — більше повноважень. “Спортивний клуб — це загальноприйнята в Європі система задоволення потреб громадян країни у спорті та здоровому способі життя. Державні і недержавні спортивні клуби матимуть рівні можливості, що призведе до відкритої та чесної конкуренції”, – зазначив Дмитро Булатов.

Posted in Новини | Leave a comment