Ірина Геращенко: «Не боялася ні камер, ні Бланки Влашич»

Ірина Геращенко дебютувала на чемпіонаті світу в приміщенні. 18-річна спортсменка у Сопоті подолала висоту 1,92 м, і це при тому, що її особистий рекорд лише на три сантиметри кращий. Проте після завершення змагань Ірина не поспішала радіти – для виходу в фінал їй не вистачило лише спроби.

1,92 м, подолані в Сопоті з першої спроби, гарантували б Геращенко вихід до фіналу.

– Не знаю які почуття мене переповнюють, але точно не позитивні. Я не потрапила до фіналу за спробами. Взяла б 1,92 метри з першого разу, і настрій би був зовсім іншим, – досить самокритично почала Ірина. – На розминці мені взагалі майже нічого не вдавалося. Здається, тільки 1,80 метрів взяла з першої спроби. Але це мене не вибило з колії, навпаки, загартувало. Як результат, під час змагань подолала 1,92 метри.

Про підказки тренера. В Сопоті немає мого особистого наставника, Ірини Пустовойт, але на трибунах був головний тренер збірної зі стрибків В’ячеслав Тиртишник. І під час розминки, і під час змагань він мені допомагав, вказував на помилки й підказував, як їх виправити. Дуже вдячна йому за це.

Про дебют на дорослому чемпіонаті світу в приміщенні. Не відчула особливої різниці з тими змаганнями, в яких уже брала участь. Мене не лякали ні камери, ні Бланка Влашич. Просто раніше дивилася на неї по телевізору, а зараз побачила поряд. Навпаки, тягнулася за суперницями, намагалася стрибнути так само, як вони. І мені це вдалося.

Про помилку в першій спробі на 1,92 м. У мене є одна помилка: я нахиляю плечі і таз лишаю позаду. До цього вона проходила, бо висоти були нижчими. А от на 1,92 вже не все склалося відразу.

На 1,95 метри у мене була хороша перша спроба. Друга менш вдала, а на третю так сподівалася, що зірвала її.

Про доріжку. Боялася, що не справлюся з доріжкою, адже вона лежить на помості. Я лише вдруге так стрибаю, до цього було на чемпіонаті Європи в приміщенні в Ґетеборзі минулого року. От там це було взагалі несподівано. Тут вже й знаєш, як це, та й доріжка була набагато краща. Вона таким перепльотом, як і в Сумах, а там дуже хороший сектор. Я там два роки поспіль встановлюю особисті рекорди.

Про самопочуття. Є певні проблеми і зі стопою, і зі спиною. Зараз дамо відпочинок організму, лікар мене оглянемо, буду відновлюватися і готуватися до літнього сезону. До того часу маю набрати кращу форму.

Мій чемпіонат світу буде в липні – юніорська світова першість у Юджині. Тому Сопот став хорошим уроком, який ми використаємо з користю.

«Ірина буде брати участь у юніорському чемпіонаті світу? – запитав один з представників ІААФ. –Передайте їй, будь ласка, що ми чекатимемо на неї. Вона справжня юна зірка й майбутнє стрибків у висоту».
Фото Костянтина Клименка

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment