Валерій Борзов: «З нетерпінням очікую літа, щоб побачити в дії наші естафетні команди»

borzov_chkЗа змаганнями першого дня чемпіонату Києва у приміщенні спостерігав почесний президент столичної Федерації легкої атлетики, дворазовий олімпійський чемпіон Валерій Борзов.

Валерій Пилипович наразі не частий гість на вітчизняних стартах, і тому ми не могли не скористатися можливістю попросити його поділитися враженнями від змагань. Зокрема, від результатів бар’єристів Сергія Копанайка та Артема Шаматрина, які тут виконали нормативи на чемпіонат світу у приміщенні.

– В рік Олімпійських ігор на подібних змаганнях, в яких беруть участь атлети з багатьох регіонів країни, завжди відбуваються якісь особливі події, на які ми очікуємо, – говорить Валерій Борзов. – До таких подій відноситься і виконання нормативів. Зимовий сезон якраз є тестом, коли спортсмени перевіряють свою спортивну форму, тим більш це відбувається напередодні чемпіонату світу. А на зимовому чемпіонаті світу вже намагаються про себе заявити, як про претендента на місце в олімпійській збірній.

Тому ці змагання, здавалося б, домашні, відкриті, але вони несуть в собі дуже серйозний сенс, як методичний, так і кваліфікаційний. Тому що йде підготовка вже безпосередньо до Олімпійських ігор, і будь-який гарний результат йде в залік нашій олімпійській команді.

– Якщо говорити про ваш рідний спринт, що можете сказати про наші сьогоднішні перспективи?
– Свого часу ми зрозуміли, що в індивідуальних видах в бігу на 100 та 200 метрів нам важко на щось розраховувати. А ось в естафетних командах – інша справа. І зробили ставку на жіночу команду, щоб з наявними швидкостями домогтися максимального згуртовування, і ми в 2012-му році отримали олімпійську нагороду.
На сьогодні в команді відбулися певні зміни, і я з особливими ностальгічними почуттями очікую літнього сезону, коли перші результати естафетної жіночої команди покажуть її реальні можливості.

Чоловікам дуже важко пробитися, але все залежить від них. Адже напередодні Олімпіади-72 по моїм результатам ніхто і моїх успіхів не прогнозував. Тому все залежить від того, як хлопці та їхні тренери професійно спрацюють.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment