Віктор Грінюк: «Довгі метання у лютому? Чом би й ні, якщо погода дозволяє»

2016_02_06У столиці відбулися чемпіонат Києва та чемпіонат НУФВСУ у приміщенні.

Головними подіями цих стартів стали виконання Сергієм Копанайком та Артемом Шаматриним нормативів на чемпіонат світу-2016 у приміщенні, який 17-20 березня відбудеться в Портленді (США), а також проведення у рамках чемпіонату змагань з довгих метань.

– В Києві колись на початку лютого проводилися змагання з довгих метань? – це питання до президента ФЛА Києва Віктора Грінюка.

– Мені важко таке пригадати. Але цього року у нас історична подія – ми відреконструювали стадіон «Піонер», в тому числі здали в експлуатацію метальний сектор. Тут я дуже хочу подякувати активному члену нашої Федерації, її віце-президенту, директору СДЮШОР №6, представникові славетної династії Шкарнікових, Сергію Миколайовичу Шкарнікову. Спільними з ним зусиллями нам вдалося здійснити на «Піонері» усі задуми. І щоб нинішній чемпіонат Києва зробити повноцінним, вирішили провести не лише змагання у приміщенні, але й додати до них метання на відкритому повітрі. На щастя, погода нам дозволила це зробити. За умовами безпеки молот там метати не можна, а от для диску, спису та ядра там створені усі умови.

– Спортсмени здивувалися, коли дізналися про нову арену для метань?

– Звичайно, і не лише метальники. Метання усіх видів, штовхання ядра необхідні представникам різних дисциплін. Якщо хлопець не може бігти, або працювати з ядром – передня поверхня стегна там добре розвивається. Це дуже здорово, і у всіх провідних стрибунів та спринтерів світу метання – невід`ємна складова тренувального процесу.Тому що різкість розвити іншим способом, певно, дуже складно.
Скоро, маємо надію, на Березняках також з`являться довгі метання. Ми поруч з КМШВСМ найближчим часом плануємо збудувати тренувальний стадіон, і тоді у нас тут взагалі буде замкнутий цикл. Влітку проводитимемо змагання на стадіоні, взимку – в манежі. Манеж ми також постійно вдосконалюємо. Менше тижня тому встановили тут нове світлодіодне освітлення. Раніш ми завжди на фотофініші підсвічували, бо не вистачало освітлення. Тепер його вдосталь. Ну і другий плюс – рахунки за електроенергію, які часто бувають космічні, зменшаться в декілька разів.

– Скоро – чемпіонат світу у приміщенні. На чемпіонаті Києва двом атлетам вдалося виконати до нього нормативи.

– Ми дуже задоволені хлопцями-бар`єристами Артемом Шаматриним та Сергієм Копанайком. Вони товаришують, разом тренуються. Вони дуже мотивовані, дуже серйозно ставляться до тренувального процесу, способу життя. За великим рахунком, Сергій дуже багато зробив для становлення Артема. І якраз, завдяки суперництву, обоє виконали норматив. Щоправда, поки майстерність та досвід Сергія трошки попереду.

Ми вже давно помітили, що як тільки, не дивлячись на завантаження в Міжнародному олімпійському комітеті та ІААФ, до нас приходить Валерій Борзов, почесний президент нашої Федерації, завжди це налаштовує усіх на серйозний лад. І ми говоримо: «Валерію Пилиповичу, перед усіма серйозними змаганнями кидайте ваші ІААФ та МОК, і приїжджайте до нас, тому що без вас не має результату». Приїхав Валерій Пилипович – і ось вам дуже яскраві результати, чим я дуже задоволений.

ФЛАУ

Posted in Новини | Leave a comment